Comenzi MOPAN Suceava

Un bărbat şi soţia acestuia sunt urmăriţi penal după ce au împuşcat ilegal două ciute. Potrivit unui comunicat de presă, în cursul zilei de marţi, poliţiştii au continuat cercetările privind o infracţiune de braconaj comisă luni pe raza orașului Broșteni. Cercetările au început după ce în polițiștii au oprit pe raza comunei Crucea un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din județul Neamț, în care se afla un bărbat de 44 de ani și soția acestuia de 35 de ani, din aceeași localitate. În maşină s-au găsit o armă de vânătoare cu lunetă şi o cantitate de circa 20 de kilograme de carne de vânat. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care s-au deplasat la fața locului au stabilit că în cauză s-au comis infracțiunile de „braconaj”, „uz  de armă  fără drept”, „nerespectarea regimului armelor și  munițiilor” și „complicitate la infracțiunea de braconaj”.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, arma de vânătoare, mai multe cartușe, carnea de vânat și alte articole și obiecte, toate aparținând bărbatului de 44 de ani.

De asemenea, după ce au căutat într-o zonă situată pe fondul cinegetic Chiril,  polițiștii au identificat două  schelete ale unor  ciute, un rucsac și un sac de rafie, în interiorul  cărora mai erau circa 50 kg de carne, posibil de vânat.

În cauză  s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de bărbatul de 44 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de  „braconaj”, „uz  de armă  fără drept” și „nerespectarea regimului armelor și  munițiilor”, iar față de soția sa de 35 de ani pentru  comiterea infracțiunii de „complicitate la braconaj”.

Suspectul  a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar  pe o perioadă de 60 de zile.

Cantitatea de carne găsită a fost lăsată în custodia organelor silvice până la definitivarea cercetărilor, valoarea prejudiciului urmând să fie stabilită de către Direcția Silvică Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava