Sâmbătă, 14 mai 2016, iubitorii muntelui și ai mișcării în aer liber sunt așteptați la Câmpulung Moldovenesc pentru a lua parte la un concurs de alergare montană desfășurat pe timp de noapte. Manifestarea constituie o premieră atât pentru zona Bucovinei, cât și pentru întreaga regiune a Moldovei. Sub titulatura Edelweiss Night Run, ea completează calendarul competițional național nocturn, alături de Parângul Night Challenge și Postăvaru Night.

Sunt așteptate la start 250 de persoane din 30 de orașe ale țării, din Italia și din Canada, regiunea Alberta.
Există două trasee destinate adulților, o tură lungă de 18 kilometri (1.100 metri diferență de nivel) recomandată alergătorilor cu experiență și o tură scurtă, de 10 kilometri (560 metri diferență de nivel), la îndemâna oricărei persoane cu pregătire fizică bună. Ambele trasee urmăresc culmile dealurilor Runc și Bodea și au plecarea și sosirea în fața clădirii Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Manifestarea va debuta la ora 19.00, cu o cursă a copiilor, cel mai mic participant înscris având vârsta de 5 ani.

Premierea va avea loc sub lumina lunii, lângă statuia domnitorului Dragoș Vodă.

Concursul este organizat de Asociația Lacertae Virides, organizație non-profit care activează în domeniul sporturilor montane, în parteneriat cu Edelweiss Outdoor Team, echipă profesionistă de alpiniști, alergători, parapantiști și cicliști.

Cei interesați să participe la o competiție care le va purta pașii prin subunitățile masivului Rarău, cu vedere către Pietrele Doamnei scăldate de razele lunii și panoramă asupra depresiunii Câmpulungului se pot înscrie la fața locului, sâmbătă, între orele 17.00-18.30. Informații suplimentare se gasesc pe site-ul concursului, edelweissnightrun.ro, și pe pagina de facebook, facebook.com/edelweissnightrun/.

Cine și de ce recomandă concursul Edelweiss Night Run:
Vlad Damian (parapantist, locul al II-lea XContest Romania 2015):  ”Cea mai bună modalitate de a promova sportul în aer liber, indiferent despre ce categorie de vârstă vorbim, este printr-un astfel de concurs. Și ce poate fi mai plăcut spiritului decât o competiție ce se desfășoară pe dealurile străjuite de Pietrele Doamnei, imaginea-emblemă a Bucovinei.”

Gabriel Cicu (alpinist având la activ expediții în munții Caucaz, Pamir și numeroase ascensiuni pe vârfuri tehnice în Alpi):
”Traseul constituie o provocare chiar și pentru alergătorii profesioniști, urcările sunt abrupte și susținute, iar o posibilă ploaie ar aduce și un alt element de luat în seamă, noroiul. Nu este ușor de alergat, dar frumusețea concursului constă tocmai în provocarea pe care o lansează.”

Un concurs de alergare pe timp de noapte va fi organizat la Câmpulung Moldovenesc, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava