Concert pascal
MOPAN Suceava

In cursul saptamanii trecute a decedat la Serviciul Judetean de Urgenta Suceava cu diagnosticul de rujeola un sugar in varsta de 7 luni, de sex feminin, cu domiciliul in mediul rural,  din teritoriul Sucevei. Copilul a decedat ca urmare a evolutiei nefavorabile si a complicatiilor respiratorii cauzate de rujeola, in a 5-a zi de la internare, in ciuda acordarii celor mai bune servicii medicale.

„Copilul nu avea varsta recomandata pentru a fi vaccinat. Nu cunoastem cu exactitate sursa de imbolnavire, dar atragem din nou atentia, si pe aceasta cale, asupra faptului ca este necesara vaccinarea tuturor copiilor incepand cu varsta de 9 luni. Recomandam  parintilor cu copii mai mici de 9 luni sa evite, pe cat posibil, prezenta in locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari si nevaccinati, dar care pot transmite boala”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director DSP Suceava.

De la inceputul anului in judetul Suceava s-au inregistrat peste 100 de cazuri de rujeola, in ultima perioada inregistrandu-se chiar o usoara crestere a numarului acestora.

Rujeola – boala cu transmitere aerogena cu grad de contagiozitate de peste 99% in populatiile receptive ( nevaccinate)  poate avea o evolutie grava, in special la copiii cu varsta mica. Vaccinarea este singura metoda de preventie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava