Concert pascal
MOPAN Suceava

Zeci de copii și tineri români din țară și de peste hotare s-au înfruntat în prima rundă a Concursului Național de Tinere Talente ”Allegria”, o competiție artistică online, care promovează noi talente în rândul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.

Toți concurenții au participat la concurs pentru a-și proba talentul și a se face remarcați, însă doar unul singur va merge mai departe, în Marea Finală. Acesta este Mitrașca Marc Patric, un copil extrem de talentat, în vârstă de 12 ani, din Zalău.

Concursul „Allegria”, organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, îi provocă pe cei mai creativi dintre copiii să urce pe scena virtuală, pentru a-şi transforma visele în realitate.

La prima rundă a concursului au participat 21 de copii din toată țara, iar emoțiile nu au întârziat să apară, chiar dacă a fost vorba despre un concurs online. Însă misiunea juriului a fost aceea de a descoperi talentul adevărat, în noianul de emoție și ambiție.

”Sper din tot sufletul ca acești minunați concurenți să presteze pe scenă, live, așa cum se cuvine. Este foarte greu de jurizat online, nu poți să îți dai seama sută la sută, cu adevărat, care este prestația, potențialul concurenților”, a declarat Dima Trofim, membru juriu ”Allegria”.

”Au fost copii cu o mare implicare, cu o mare dorință, cred că au apelat și la părinți și la bunici, pentru aranjamentele pe care le-au creat la ei în casă. Vreau să îi felicit pentru inițiativă, pentru că au reușit să își creeze o mică scenă, asa cum au putut ei. Vreau să felicit inițiativa Fundației Dan Voiculescu pentru acest efort”, a declarat Oana Ioniță, membru juriu ”Allegria”.

Prestațiile concurenților au fost evaluate de către un juriu format din:
Felicia Filip – soprană, Directorul Operei Comice pentru Copii, Presedintele Juriului
Oana Ioniță – coregraf, fondatorul Școlii de dans ”Dance Planet
Dima Trofim – cântăreț, actor, dansator și fost membru al trupei LaLa Band
Angela Silvia Florea – profesor de educație muzicală și pian
Gabriela Ioniță – actriță

”Este mult subiectivism în tot ce se întâmplă, și mai ales că suntem la mâna internetului, nu este live, se vede diferența, concurenții trebuie să țină cont de asta. Așteptăm cu nerăbdare să îi auzim și să îi vedem față în față, într-o situație de normalitate. Îi felicit pe acești tineri minunați!”, a declarat Președintele Juriului.

Talentele celor mici au fost răsplătite cu premii din partea juraților și ale sponsorilor, cei care s-au gândit să transforme visele copiilor în realitate. Pe lângă premiile oferite de Fundația Dan Voiculescu, fiecare sponsor are libertatea de a-și alege concurentul căruia dorește să îi ofere un premiu special.

”Allegria înseamnă bucurie, căutăm nu cel mai talentat copil, cautăm copilul care trăiește o poveste, căutăm copilul care nici nu speră că va ține în palmele lui un premiu. M-a impresionat foarte tare o fetiță care dansa singură, într o camăruță mică”, a declarat Andreea Tocan, fondatoarea brandului ”Sipet de Sidef”, unul dintre sponsorii concursului.

Cea de-a zecea ediţie a concursului ”Allegria” se va desfăşura exclusiv online, în runde  săptămânale, până în septembrie 2020, când va avea loc Marea Finală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava