MOPAN Suceava

Un credincios sucevean mai sceptic din fire l-a provocat pe arhiepiscopul Sucevei și Răduților să publice un act valabil în care să dovedească faptul că a ajutat din salariul său pe cei în nevoință. „De ce Înaltpreasfinția Voastră , ca ierarh (monah – nu aveți nevoie de averi lumești?) aveți salariul de la stat (destul de mare ) și preoții nu ? Și de ce aruncați vorbe pe net prin care induceți lumea în eroare că preoții nu au voie să ceară bani pentru serviciile prestate? Publicați un act valabil în care să dovediți că din salariul dumneavoastră ajutați pe cei care au nevoie. Darul cel după putere al văduvei.”, i-a scris enoriașul.

”Stimate domnule,

1. Nu am niciun interes să induc lumea în eroare, după cum afirmați, ci doar am spus că în Biserică nu sunt taxe, ci doar contribuții benevole, din care se plătesc salariile angajaților din fonduri proprii, respectiv utilitățile parohiei.

2. Cât despre facerile mele de bine, dacă în cei 32 ani de episcopat nu au ajuns și la urechile dumneavoastră, înseamnă că am reușit să păstrez discreția recomandată de Mântuitorul Hristos: „Să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns, și Tatăl tău care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.” (Matei 6, 3-4). Pace și liniște sufletească!”, a fost răspunsul înaltului prelat.

Un credincios mai sceptic îi cere IPS Calinic să demonstreze câți oameni a ajutat cu banii din salariul de la Arhiepiscopie, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava