Un cunoscut profesor universitar sucevean susține că suplimentul alimentar natural Quercetin este eficient împotriva noului coronavirus
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mircea Oroian, a declarat, la Radio Top, că potrivit studiilor publicate în revistele medicale internaționale, suplimentul alimentar natural Quercetin este eficient împotriva noului coronavirus. El a afirmat: „Quercetin este o substanță care se găsește și-n ceapă, și-n usturoi, dar surse importante de Quercetin sînt frunzele de Gingko Biloba. Studiile din revistele de specialitate arată că rata de infectare cu COVID-19 scade odată cu consumul de Quercetin sau în cazul persoanelor care s-au îmbolnăvit stările sînt ameliorate. Cercetătorii au spus că mai trebuie făcute studii avansate, pentru a se vedea dacă efectele sînt de lungă durată”. Conform decanului, Quercetin este și un antioxidant foarte puternic și ajută organismul să se revitalizeze, dar, în același timp, poate avea și acțiune antivirală. Universitarul sucevean a mai spus că, tot potrivit studiilor apărute în publicațiile medicale internaționale, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID, rata de infectare este extrem de redusă, eficiența serului fiind de peste 95%. Mircea Oroian a subliniat că pentru a reveni la o viață cît de cît normală, vaccinul este o soluție. El a arătat că universitatea suceveană are acces la foarte multe baze de date internaționale, care reunesc și reviste de specialitate din domeniul medical.