Concert pascal
MOPAN Suceava

Anunţul a fost făcut de prefectul Constantin Harasim, care a spus că acest lucru se poate întâmpla în condiţiile în care s-ar putea ajunge în situaţia ca Primăria din Rădăuţi să nu mai poată fi condusă nici de actualul secretar al instituţiei Adrian Valentin Onciul. Reamintim că în momentul de faţă Primăria din Rădăuţi se află într-o situaţie unică în ţară, după ce Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat recursul declarat de Consiliul Local al acestui municipiu, astfel încât soluţia de dizolvare a deliberativului a rămas definitivă. În condiţiile în care primarul ales din Rădăuţi Aurel Olărea este închis la Penitenciarul din Gherla, iar odată cu dizolvarea Consiliului Local municipiul nu mai are nici viceprimar, conducerea oraşului ar fi trebuit să fie asigurată de secretarul instituţiei. Problema apar însă şi cu perioada în care Adrian Valentin Onciul poate asigura această conducere, având în vedere că acesta îşi exercită funcţia de secretar prin detaşare, care expiră la data de 26 aprilie 2015.

Prefectul Constantin Harasim a declarat că în ceea ce-l priveşte pe secretarul oraşului, există un document emis şi semnat în data de 27 martie a.c. de către Tiberiu Maerean, care în calitatea de viceprimar a preluat atribuţiile de primar, prin care acesta îi prelungeşte lui Adrian Valentin Onciul perioada de detaşare în funcţia de secretar pentru încă şase luni. Constantin Harasim a spus că acest ordin de detaşare este verificat în momentul de faţă de către specialiştii din Prefectură din cadrul Serviciului controlul legalităţii documentelor. Trebuie spus că în jurul acestui document există suspiciuni că nu ar fi valabil, în condiţiile în care la data la care a fost semnat, Tiberiu Maerean fusese înclouit din funcţia de viceprimar, astfel încât nu mai avea atribuţii de primar.

În aceste condiţii şi în funcţie de răspunsul Serviciului controlul legalităţii documentelor din Prefectura Suceava, prefectul ar putea delega un reprezentant al acestei instituţii pentru a prelua coordonarea activităţii Primăriei din Rădăuţi. „Poate fi asigurată conducerea din zona Prefecturii şi ar intra în competenţele instituţiei noastre să coordonăm activitatea Primăriei din Rădăuţi”, a spus Harasim. El a recunoscut faptul că o asemenea situaţie precum cea de la Rădăuţi nu s-a mai întâlnit la nivel naţional şi nu este reglementată, „nefiind luată în calcul de către legiuitor”.

„Noi am luat în calcul posibilitatea dizolvării Consiliului Local, care s-a şi întâmplat, motiv pentru am avut în vedere găsirea prevederilor legale pentru rezolvarea acestei situaţii, eventul să solicităm un punct de vedere din partea Curţii Constituţionale cu privire la paşii legali pentru gestionarea bunului mers al municipiului Rădăuţi şi pentru constituirea noului Consiliu Local. În momentul de faţă însă, secretarul municipiului a fost împuternicit cu atribuţii de primar pentru a exercita o serie de atribuţii pentru buna funcţionare a primăriei”, a declarat Constantin Harasim. El a arătat că secretarul municipiului poate semna documentele necesare pentru plata salariilor şi a unor facturi, însă nu poate aproba cheltuieli sau să încheie contracte care ar avea nevoie de aprobarea unui Consiliu Local. Harasim a explicat că secretarul poate semna şi actele de stare civilă, însă nu va putea semna documente în domeniul urbanismului.

„Trebuie spus că în acest moment se fac paşii necesari pentru ca în regim de urgenţă să se demareze procedurile pentru alegerea unui nou Consiliu Local. Am anunţat Guvernul şi urmează să fie organizate alegeri”, a spus prefectul.

Un delegat al Prefecturii Suceava ar putea să coordoneze activitatea Primăriei din Rădăuţi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava