Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș îi cere arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic,  să plafoneze taxele de înmormântare, cununie și botez. El a arătat că în unele parohii se exagerează fiind suprataxe pentru serviciile funerare pentru cununii sau a botezuri.

”Din câte am observat, în urma unor sesizări repetate adresate dumneavoastră privind taxele datorate de enoriași pentru locurile de veci, am înțeles că veți implementa o taxă standard universală pentru toate cimitirele.

Dar, dacă veți binevoi să analizați și stabilirea unor taxe de „bun simț” și pentru serviciile religioase ce țin de înmormântarea credincioșilor.

Mai exact, în mediul urban, cât și în cel rural, să existe un plafon maxim care poate fi aprobat prin consiliile parohiale referitor la aceste taxe ca o sumă totală ce poate fi solicitată (preot, cântăreț, paracliser etc. ).

După cum probabil bine știți, se exagerează în unele locuri, fiind suprataxe pentru serviciile funerare ale unor parohii. La fel, și în cazul cununiilor sau a botezurilor de exemplu, se taxează pe alocuri per naș, 3 perechi de nași – 900 lei. O plafonare a tuturor taxelor (dacă poate fi numită așa), probabil ar fi apreciată de către enoriași. Este doar o sugestie, o idee. Nimic mai mult!”, a scris enoriașul.

”În ședința Permanenței eparhiale din 20 decembrie s-au discutat cele semnalate de dumneavoastră. În acest sens a fost numită o comisie care să analizeze situația la nivel de eparhie și să facă propunerile cele mai potrivite”, a răspuns ierarhul.

Un enoriaș îi cere IPS Calinic să plafoneze taxele de înmormântare, cununie și botez. ”Se exagerează în unele locuri, fiind suprataxe pentru servicii funerare, cununii sau botezuri”, 9.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava