Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș sucevean  i-a solicitat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic,  readucerea din Ucraina în România a moaștelor Sfintei Teodora de la Sihla. ”Îmi cer mii de scuze că vă răpesc câteva minute din timpul mult prea prețios. Sunt un enoriaș cu frica lui Dumnezeu care de curând am ajuns în zona mănăstirilor din Neamț. Cu mare tristețe am descoperit faptul că moaștele singurei sfinte născute în România (Sfânta Teodora de la Sihla) nu se află în România, ci este depusă în catacombele de la Kiev. În aceste vremuri tulburi, cu război între Rusia și Ucraina (din câte știu Ucraina este țară prietenă cu România), nu se poate încerca „readucerea” moaștelor Sfintei Teodora înapoi în zona Mănăstirii Sihla?”,a  scris enoriașul.

IPS Calinic. ”În aceste zile, readucerea moaștelor Sfintei în țara noastră ar constitui o procedură destul de anevoioasă, având în vedere convulsiile sociale, ecleziale și militare din Ucraina”

”Cu ani în urmă, în 1992, când Sfânta Teodora a fost canonizată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, au fost câteva tentative în acest sens din partea mitropolitului de la acea vreme, actualul Patriarh al României. Din păcate, acele încercări au eșuat. Mai mult, moaștele Sfintei Teodora au fost luate de la vederea pelerinilor și tăinuite într-un depozit. În aceste zile, readucerea moaștelor Sfintei în țara noastră, în cazul în care s-ar primi acceptul pentru aceasta, ar constitui o procedură destul de anevoioasă, având în vedere convulsiile sociale, ecleziale și militare din Ucraina”, a răspuns înaltul prelat.

Un enoriaș sucevean  vrea readucerea din Ucraina în țară a moaștelor Sfintei Teodora de la Sihla, 9.3 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava