Concert pascal
MOPAN Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat din Italia, Occhipinti Rosario, aflat în stare de reţinere, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de omor şi instigare la distrugere calificată, şi au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

Faptele pentru este cercetat bărbatul italian au avut loc în anul 2014. Astfel, în cursul lunii septembrie 2014 Occhipinti Rosario i-a cerut lui Ionel Barbu să incendieze o garsonieră din municipiul Suceava, oferindu-i acestuia o sumă de bani. Astfel, în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014, în jurul orei 01:00, Barbu Ionel, ajutat de o altă persoană, a aruncat pe fereastra întredeschisă, de la camera garsonierei un recipient cu lichid inflamabil având fitilul aprins. Acest lucru, împreună cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de gaze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporţie de 95%. În urma incendiului au fost afectate mai multe locuinţe din scara blocului respectiv, valoarea totală a prejudiciului material cauzat fiind estimată la suma de 109.100 lei.

De asemenea, în urma incendiului produs, Ionel Barbu a suferit arsuri de gradul II-III pe aproximativ 43% din suprafaţa corporală. Acesta a fost transportat cu un autoturism de către Occhipinti Rosario şi de cealaltă persoană tocmai la Spitalul Municipal Adjud unde a fost internat după mai bined e două ore de la producerea arsurilor. Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se precizează că aceste fapte s-au întâmplat cu rea intenţie „nefiind internat la cea mai apropiată unitate medicală (implicit Spitalul Judeţean Suceava)”. Ulterior, în data de 29 septembrie 2014, Ionel Barbu a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, moarte ce s-a datorat insuficienţei funcţionale multiple organo-sistemice survenită în urma arsurilor suferite.

„La formularea propunerii de luare a măsurii preventive a arestului s-a avut în vedere periculozitatea deosebită a inculpatului, modalitatea şi împrejurările în care a comis infracţiunile, precum şi faptul că s-a sustras urmăririi penale. Inculpatul a prevăzut urmarea faptei sale, respectiv că prin transportarea victimei pe o distanţă de aproximativ 200 km cu o maşină în condiţii total improprii transportului unei persoane accidentate, aceasta ar putea să decedeze. Deşi nu a urmărit ca victima să moară, a acceptat această posibilitate. În acest sens, a abandonat victima în faţa Spitalului Municipal Adjud, după care şi-a continuat drumul în direcţia Bucureşti, părăsind ulterior teritoriul României”, se precizează în comunicatul de presă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava