MOPAN Suceava

Sâmbătă seară, în jurul orei 19:30, pompierii militari fălticeneni au fost solicitați să intervină în satul Broșteni, din comuna Drăgușeni, unde un băiat de 10 ani a rămas blocat într-un canal de scurgere a apei pluviale, sub un podeț. Militarii s-au deplasat cu modulul SMURD, cu o autospecială pentru descarcerare și ambulanța SMURD. La fața locului, minorul era sub un podeț de beton, în imposibilitate de a se mișca. Acesta se juca în zonă, împreună cu mai mulți copii, când o minge de tenis de câmp a ajuns sub podeț. Copilul s-a dus după minge, a intrat cu totul în cavitate, cu picioarele înainte, însă a rămas înțepenit în „capcana” de beton, și nici adulții din zonă care i-au sărit în ajutor nu au reușit să-l ajute.

Salvatorii au introdus sub băiat o prelată de transport, specială, pentru a asigura o alunecare eficientă și, totodată, protecția copilului, și au început manevrele pentru a-l putea extrage de sub podeț. Deoarece era agitat și speriat, pompierii au dialogat în permanență cu minorul, încercând să-i distragă atenția și să-l determine să coopereze.

După aproximativ 20 de minute, pompierii l-au extras pe băiat, care avea doar câteva excoriații la genunchiul drept. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, însă nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească.

În final, salvatorii s-au retras la bază, iar copilul a fost preluat de părinții săi și au plecat cu toții acasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava