Concert pascal
MOPAN Suceava

Un mirean sucevean s-a declarat nemulțumit de faptul că același angajat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care făcea jocurile în regimul comunist le face și acum. El s-a adresat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, de la care a cerut lămuriri. ”Înaltpreasfinția Voastră, în perioada de nefericită amintire (regimul …..), cu toții știam că ….. din umbră era ……, cel care făcea „jocurile”. Cu tristețe am aflat că în prezent „jocurile” le-ar face ….. (după cum ne mărturisesc ……..). Tot cu repulsie și mâhnire am înțeles că cetățeanul ….. vă vizitează pe la birou. Să înțelegem că l-ați chemat să ……? Ținem să menționăm că, dacă acest cetățean ar fi fost angajatul altei instituții din țară, s-ar fi aflat în prezent la Jilava, nu la plimbare prin Arhiepiscopie. Vă mulțumim pentru răspunsul înțelept și riguros pe care ni-l veți oferi!”, a scris enoriașul.

”Vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Pimen Suceveanul a fost Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în perioada 3 martie 1991 – 20 mai 2020, cu lucrare de jertfă în Biserică și comunitate. Singurul defect al persoanei la care faceți referire este corectitudinea; virtute constatată nu doar de mine, ci și de inspecțiile ITM și de superiorii care au apreciat unanim respectabila și bogata activitate în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Vă facem cunoscut că la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților toate hotărârile se iau săptămânal doar în ședințele de permanență ale Consiliului Eparhial și nu de către o singură persoană.

Despre audiențele sau vizitele la Centrul Eparhial pot afirma că ușa este deschisă tuturor celor care doresc să participe la viața Bisericii, fără niciun criteriu eliminatoriu ori selectiv de judecată. Cât despre vizitele persoanei menționate de dumneavoastră la biroul chiriarhului, sunt aproape inexistente, așa că, din acest punct de vedere, puteți să fiți liniștit.

În ceea ce privește judecarea faptelor și condamnarea unei persoane, fie ea și din Biserică, privând-o de libertate prin încarcerare la Jilava, nu ține de competența chiriarhului și nici a Bisericii”, a răspuns IPS Calinic.

Un mirean acuză că același angajat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care făcea jocurile în regimul comunist le face și acum. ”Dacă acest cetățean ar fi fost angajatul altei instituții din țară, s-ar fi aflat în prezent la Jilava”, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava