MOPAN Suceava

Ruta ocolitoare a municipiului Suceava ar putea fi funcțională integral în cel mai fericit caz undeva la finele anului viitor. Cel puțin așa reiese din noul calendar al lucrărilor făcut public de ministrul transporturilor Alexandru Răzvan Cuc într-o conferință de presă organizată sâmbătă la Câmpulung Moldovenesc. Ministrul a vizitat centura Sucevei alături de șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu și de prefectul Mirela Adomnicăi, arătând că mai sunt de executat doar 15% din lucrări pe tronsoanele I și II pentru care există finanțare. El a explicat că proiectul tehnic reactualizat al șoselei de centură va fi aprobat săptămâna viitoare de Comisia Tehnico Economică de la nivelul ministerului urmând ca Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași să lanseze la finele acestei luni licitația pentru execuția lucrărilor. De altfel, Compania Națională de Administrare a Infrastrucurii Rutiere, beneficiara investiției la centura ocolitoare a Sucevei a transferat responsabilitatea execuției restului de lucrări către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. În cazul în care lucrurile vor merge normal adică nu vor fi contestații care să blocheze adjudecarea licitației speranța ministrului este aceea ca până la sfârșitul anului să fie semnat contractul cu noul antreprenor. Ordinul de începere a lucrărilor ar urma să fie dat la jumătatea lunii martie anul viitor iar finalizarea lor să se facă în maxim nouă luni  de zile.

”Nu este o problemă de finanțare ci o problemă strict de mobilizare a antreprenorului și de monitorizare a lucrărilor de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași”

”În cazul în care toate lucrurile merg fără a avea nici un fel de blocaj ar trebui undeva la finele anului să putem semna contractul de execuție cu noul  antreprenor și să dăm ordinul de începere a lucrărilor undeva la jumătatea lunii martie 2018. Din ce am discutat cu experții mi-au spus că acest obiectiv poate fi finalizat în maxim 9 luni. Nu este o problemă de finanțare ci o problemă strict de mobilizare a antreprenorului și de monitorizare a lucrărilor de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași”, a spus Cuc. Răzvan Cuc a spus că Ministerul Transporturilor va aloca toți banii necesari finalizării restului de 15% din lucrări adică 36 de milioane de lei. El a precizat că lucrările degradate în anii în care investiția a stagnat vor fi refăcute cu garanția executată de la fostul constructor însemnând 5 milioane de euro. Ministrul s-a declarat totuși nemulțumit că lucrările la centura Sucevei au stagnat așa de mult. ”Din punctul meu de vedere lucrurile puteau fi urnite un pic mai rapid din loc dar înțeleg că a fost nevoie de anumite evaluări pentru restul de executat ca să stabilim exact cuantumul valorii”, a spus ministrul transporturilor. Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, a ținut să sublinieze că s-a întârziat mult pentru că a trebuit să se facă achiziția pentru expertiză care să arate ce lucrări au mai rămas de executat și care este gradul de degradare al lucrărilor deja executate. ”Expertiza făcută a constatat că umplutura din patul drumului este necorespunzătoare. Nu are pământ de fundație. Experții ne-au recomandat să facem consolidări pe piloți în dreptul lucrărilor de artă în special. Cam 20-25 de metri într-o parte și alta a lucrărilor de artă vom veni cu foraje până ajungem în patul drumului și vom injecta acolo balast stabilizat apoi vom taluza foarte bine ca să impermeabilizăm să nu intre apa în patul drumului”, a explicat Laicu. Răzvan Cuc a dat asigurări că va urmări ”ad literam” respectarea noului calendar pentru finalizarea centurii Sucevei. Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei în lungime totală de 12,42 kilometri au debutat în anul 2008. Până acum a fost dat în folosință doar un singur tronson din cele trei cel de la Șcheia la Pătrăuți în lungime de 5,2 kilometri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava