MOPAN Suceava

Cea de-a doua premieră a stagiunii 2021 – 2022 la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” este spectacolul ”O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, regia Mădălin Hîncu, scenografia Răzvan Bordoș și va avea loc pe 11 și 12 decembrie, la ora 19:00. „O noapte furtunoasă”, una dintre cele mai importante piese ce aparțin scriitorului Ion Luca Caragiale, reprezintă debutul dramaturgic al autorului și a avut premiera națională în 1879 pe scena Teatrului Național din București.

Tânărul și talentatul regizor român, Mădălin Hîncu, face parte din promoția 2017 a absolvenților Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, Master Arta Regizorului de Teatru. Spectacolul său de licență, „Picnic pe câmpul de luptă” de Fernando Arrabal, a obținut Premiul pentru cea mai bună regie la Gala Absolvenților 2015. „Noaptea ursului” de Ignacio del Moral, spectacolul cu care Mădălin Hîncu a debutat ca regizor, la Teatrul de Comedie din București a fost nominalizat pentru debut la Premiile UNITER 2018. Una dintre cele mai însemnate experiențe pentru regizorul Mădălin Hîncu este colaborarea sa cu Teatrul Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós, el fiind câștigătorul proiectului lansat tinerilor regizori, cu spectacolul „Și caii se împușcă, nu-i așa?” după romanul lui Horace McCoy.

Născut în București, Răzvan Bordoș, cel care semnează scenografia spectacolului „O noapte furtunoasă” este licențiat în Scenografie la Facultatea de Teatru a U.N.A.T.C. București (2015), absolvind programul de Master Arta Scenografului, U.N.A.T.C. București, în anul 2017, la clasa conf.univ.dr. Ștefan Caragiu. Printre spectacolele a căror scenografie o semnează se numără „Noaptea Ursului”, de Ignacio del Moral (Teatrul de Comedie, 2017), „Dragă Elena Sergheevna” (Teatrul Municipal Bacovia, 2018), „Și caii se împușcă, nu-i așa?” (Teatrul Național Târgu-Mureș, compania Tompa Miklos, 2018) și „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya (Teatrul de Stat Constanța, 2020). În sfera teatrului independent, Răzvan Bordoș a colaborat cu Unteatru București pentru producția „Conul Leonida față cu reacțiunea” (2018), precum și cu cu Vanner Collective, pentru spectacolul „Lemons, lemons, lemons…”, de Sam Steiner (2019).

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava mai are în repertoriu un spectacol pe un text semnat de Ion Luca Caragiale. Este vorba despre spectacolul „D’ale carnavalului”, regizat de Tudor Lucanu.

O noapte furtunoasă, de Ion Luca Caragiale

Echipa de producție

Regia artistică: Mădălin Hîncu

Scenografia: Răzvan Bordoș

Asistent scenografie: Andreea Diana Nistor

Light design: Costi Baciu

 

Distribuția: Cătălin Ștefan Mîndru, Alexandru Marin, Horia Butnaru, Delu Lucaci, Răzvan Bănuț, Clara Popadiuc, Cristina Florea, Diana Lazăr, Bogdan Amurăriței.

Biletele vor fi puse în vânzare la casieria teatrului și online pe www.blt.ro la o dată pe care o vom comunica ulterior. Vă rugăm să urmăriți pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/teatrulmateivisniec.ro/ și site-ul teatrului www.teatrulmateivisniec.ro. pentru mai multe informații privind evenimentele noastre.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava