MOPAN Suceava

Aproximativ 5.000 de persoane au participat sâmbătă la cel de-al doilea miting organizat la Suceava pentru susţinerea familiei Bodnariu din Norvegia. Mitingul a început la ora 12:00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, cei prezenţi venind din întreg judeţul Suceava, dar şi din judeţele învecinate. Acţiuni asemănătoare au avut loc în mai multe oraşe din ţară, proteste asemănătoare fiind programate în alte 20 de ţări, cum ar fi SUA, Canada, Marea Britanie, Australia, Norvegia, Italia, Austria etc.


Cele câteva mii de persoane care au venit sâmbătă în centrul Sucevei au protestat paşnic împotriva Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, care în luna noiembrie 2015 i-a luat pe cei cinci copii ai familiei Bodnariu, . Participanţii la miting au venit la ei cu pancarte pe care erau scrise mesaje atât în română, cât şi în engleză, precum „Susţinem familia Bodnariu şi valorile creştine ale familiei”, „Susţinem familia Bodnariu”, „Copiii aparţin familiei”, sau „Norvegia, returnează copiii familiei Bodnariu”.


Printre cei care au participat la mitingul de sâmbătă s-au aflat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, dar şi unul dintre parlamentarii români care s-a deplasat în Norvegia pentru a discuta cu autorităţile acestei ţări despre acest caz, deputatul Mircea Lubanovici.
La fel ca şi la protestul anterior, organizat la mijlocul lunii ianuarie 2016, la mitingul de sâmbătă a participat Gheorghe Bodnariu, unchiul tatălui celor cinci copii luaţi de Barnevernet.
Acesta a ţinut să precizeze că Norvegia trebuie să vadă că prin astfel de mitinguri, întreaga lume este solidară cu părinţii celor cinci copii, iar autorităţile acestei ţări trebuie să înţeleagă faptul că au greşit.


În ceea ce-l priveşte pe primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta a ţinut să precizeze că „am participat în calitate de cetățean, creștin, tată, bunic și, bineînțeles, primar. Consider că trăim vremuri în care trebuie să apărăm creștinismul și familia creștină. Consider că locul celor cinci copii trebuie să fie în sânul familiei, acolo unde să creasca și să fie educați. Doamne ajuta pentru familia Bodnariu!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava