Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat Regulamentul privind distribuirea sumelor încasate din valorificarea bunurilor confiscate în materie penală după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare, unul din actele normative din legislația secundară necesară operaționalizării Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Regulamentul stabilește modul în care sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile și imobile intrate prin confiscare în proprietatea privată a statului vor fi alocate, după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare. Alocarea se face pe baza bilanțului anual în materia recuperării creanțelor provenite din infracțiuni prezentat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, după cum urmează:

·       20% pentru Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice;

·       20% pentru Ministerul Sănătății;

·       15% pentru Ministerul Afacerilor Interne;

·       15% pentru Ministerul Public;

·       15% pentru Ministerul Justiției;

·       15% pentru asociații și fundații cu obiect de activitate în domeniul social

Raportul în baza căruia se face această alocare va fi întocmit anual până la data de 15 februarie, pe baza datelor furnizate de către Ministerul Public, de instanțele de judecată, de Agenția Națională de Administrare Fiscală sau de alte instituții competente. Pentru anul 2016, ANAF va comunica ANABI până la data de 20 ianuarie 2017 valoarea sumelor virate la bugetul de stat după deducerea cheltuielilor de administrare și valorificare a bunurilor mobile și imobile.

Conform datelor furnizate de ANAF, din totalul de 157,5 milioane de lei încasați până la 16 noiembrie 2016 din executare silită și valorificări de bunuri, peste 21,1 milioane lei revin ANABI.

Sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile și imobile confiscate se vor utiliza de către instituțiile publice sau entitățile menționate în scopurile prevăzute de lege, pentru finanțarea activităților care contribuie la atingerea obiectivelor stabilite prin strategii naționale sau sectoriale aprobate de Guvern.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava