Concert pascal
MOPAN Suceava

Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava a obținut o nouă finanțare pentru proiectul Youth to Business Enterprise, ce se va desfășura în perioada 1 iulie 2015- 31 iulie 2018. Proiectul este realizat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie 2, parteneriate strategice în domeniul școlar.
Proiectul este rezultatul muncii comune a unui grup de profesori din cele 8 țări participante: România, Marea Britanie, Franța, Spania, Turcia, Polonia, Olanda și Slovacia. Proiectul își propune să dezvolte competențele antreprenoriale ale elevilor, lucru ce le va oferi posibilitatea de a lua contact direct cu lumea oamenilor de afaceri și de a-și dezvolta propria afacere. Elevii vor învăța cum să-și realizeze propriul plan de afaceri și cum să-l implementeze la nivel local. Membrii grupului țintă al proiectului își vor folosi creativitatea în construirea propriilor companii și vor avea ca principal scop dezvoltarea economică la nivel local, național și internațional. Pentru început, elevii vor face o analiză de piață în care vor stabili domeniile în care se pot face investiții și care pot fi dezvoltate la nivelul comunității locale. Pas cu pas, elevii vor parcurge fiecare etapă a unui plan de afaceri, urmând ca la sfârșitul proiectului să aibă un plan de afaceri care poate fi aplicat la nivel local, național sau chiar internațional.
Proiectul își propune să realizeze un site web, să-i învețe pe elevi cum să completeze un CV în format Europass, cum să realizeze un plan de afaceri viabil pentru fiecare țară implicată în proiect, crearea unor broșuri informative, a unei reviste, a unui DVD și al unui clip de prezentare, organizarea unor ateliere de lucru și a unei conferințe de diseminare.
În perioada 16-21 noiembrie a avut loc prima întâlnire transnațională a proiectului. Membrii echipei de proiect au fost găzduiți de Instituto de Educacion Secundaria Playa San Huan, din Alicante, Spania. Colegiul Național de Informatică a fost reprezentat de doamnele profesoare Rotaru Daniela și Savin Oana. În cadrul acestei întâlniri, membrii echipelor de proiect au discutat despre activitățile proiectului, despre cele opt vizite de proiect ce vor avea loc pe parcursul celor trei ani, despre responsabilitățile fiecărei țări implicate în proiect și despre costurile legate de managementul proiectului. De asemenea, membrii participanți au simulat realizarea unei afaceri specifice zonei din care aceștia provin. Profesorii coordonatori au semnat un regulament al proiectului realizat de coordonatorul principal din Marea Britanie, regulament ce prevede reguli ce trebuie respectate pe parcursul întregului proiect și îndatoririle pe care le are fiecare țară participantă.
Legat de acest proiect, prof. Virginel Iordache a declarat următoarele:  „Viitorul fiecărui tănar  și in general viitorul acestei țari trebuie să se clădească pe idei noi, pe tehnologii noi care să creeze plus valoare. Acest proiect este un eveniment despre marketingul modern, aducand in discutie impactul noilor tehnologii si surse de finantare, oameni si companii, modele, idei si inspiratie.  Proiectul se adresează elevilor şi de ce nu cadrelor didactice, viitorii  intreprinzători si antreprenori din cadrul Colegiului Național de Informatică Spiru Haret  si nu numai, care vor sa construiasca proiecte de afaceri viabile, care au ambitie, perseverenta ,care  caută soluții si nu se dau bătuți.
In cadrul acestui proiect elevii și cadrele didactice  pot  interactiona cu diverși antreprenori, unii la inceput de drum, altii cu câțiva ani de experiență,  având  posibilitatea de a se informa asupra „firului epic” al afacerii lor, schimba impresii, dorințe si expectanțe si prin intermediul vizitelor reciproce sau a  e-mail-urilor , initia posibile colaborări.

Elevii Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” așteaptă cu nerăbdare să ia parte la activitățile din cadrul acestui proiect și la întâlnirile de proiect, următoarea va avea loc în perioada 14-20 martie în Olanda. Ei sunt încrezători că vor avea multe lucruri de învățat de la colegii lor din străinătate și că vor putea aplica ceea ce au învățat în acest proiect după absolvirea liceului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava