Un pacient transferat de la Suceava la Spitalul de arşi din Bucureşti a fost confirmat cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății a transmis astăzi că fost informat de către Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București cu privire la faptul că un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre  20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a fost depistat pozitiv la COVID 19.

Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la spitalul din Suceava a fost suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 în Spitalul de Arși București. Tot în 23 martie 2020,  conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu COVID 19 și, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test.

În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. Ministerul Sănătăţii a transmis că în acest context s-a demarat o anchetă epidemiologică de urgență, în urma căreia au fost depistați 31 de contacti, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar cei 3 pacienți identificați ca și contacti indirecți au fost izolați.
Toți vor fi testați pentru COVID 19.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava