Concert pascal
MOPAN Suceava

Un deputat sucevean solicită ministrului comunicațiilor și societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, anularea taxei suplimentare de roaming pentru consumatorii de telefonie mobilă cu cartelă prepay. Este vorba de deputata PSD, Maricela Cobuz. Aceasta i-a adresat o interpelare ministrului de resort în ședința de luni a Camerei Deputaților. ”Interpelarea, adresată domnului Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, aduce în discuție o problemă cu care se confruntă foarte mulți dintre români, care folosesc cartelele reîncărcabile prepay de la operatorii de telefonie mobilă. Aceștia, aduc un venit substanțial operatorilor datorită reîncărcărilor periodice lunare pentru activarea unor oferte naționale cât și internaționale.  Mulți dintre cetățeni călătoresc în afara țării în statele membre UE, fie că vorbim de concedii, vacanțe sau călătorii în interes de serviciu. Consumatorii care folosesc cartelele reîncărcabile prepay sunt nevoiți să plătească suplimentar pentru activarea serviciilor de roaming, astfel banii cetățenilor ajung în buzunarele marilor operatori de telefonie mobilă, cum ar fi Orange, Vodafone, Telekom și altele”,a  spus Cobuz. Aceasta a subliniat că  în ultima perioadă a primit, la cabinetul parlamentar, din partea cetățenilor din Suceava numeroase solicitări în privința eliminării acestor taxe suplimentare și posibilitatea de a utiliza în statele membre UE ofertele naționale deja active.

”Se înlătură o inechitate și un abuz al operatorilor de telefonie mobilă asupra cetățenilor”

”Un caz concret, un cetățean care folosește cartela reîncărcabilă prepay de la un operator de telefonie mobilă își activează o opțiune lunară pentru a beneficia de serviciile de telefonie mobilă. În momentul în care acesta dorește să călătorească spre o țară membră U.E., este nevoit să plătească suplimentar o taxă de 8-10 euro, în funcție de operatorul de telefonie mobilă, pentru a putea beneficia de serviciile de roaming. Mai mult decât atât, opțiunea națională deja activă îi va fi dezactivată pentru a putea fi activă opțiunea de roaming. Acesta este un furt din buzunarul cetățenilor și un câștig enorm pentru marii operatori de telefonie mobilă din România. Sunt cazuri în care românii au activat opțiunea națională doar de câteva zile și sunt nevoiți să-și anuleze opțiunea pentru activarea alteia în vederea beneficierii serviciilor de roaming în statele membre ale Uniunii Europene.  Începând cu 15 iunie 2017, au fost eliminate taxele de roaming pentru consumatorii europeni. Conform politicilor U.E. consumatorii pot să efectueze apeluri, să trimită SMS-uri sau să navigheze pe Internet de pe dispozitive mobile la același preț ca în țările de origine. În acest context, am adresat ministrului comunicațiilor, interpelarea dacă este posibil ca cetățenii să nu mai plătească suplimentar aceste tarife pentru activarea opțiunilor de roaming și să beneficieze, ca și în cazul consumatorilor abonați, de serviciile naționale și în statele membre U.E. ”, a explicat deputata PSD de Suceava.

Cobuz a precizat că prin anularea taxei suplimentare de roaming pentru consumatorii de telefonie mobilă cu cartelă prepay se înlătură o inechitate și un abuz al operatorilor de telefonie mobilă asupra cetățenilor, dar și alinierea acestora la politicile Uniunii Europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava