MOPAN Suceava

Un portret al lui Marily Monroe a dărâmat toate recordurile, devenind cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea vândută vreodată la o licitație, informează contactmusic.com. Luni, la o licitaţie din New York, opera de artă cu chipul vedetei, a fost vândută pentru suma de 195 de milioane de dolari.

Portretul a fost făcut de celebrul Andy Warhol, în 1964.

Într-o sală plină la sediul casei de licitaţii Christie’s, în centrul Manhattan-ului, faimosul tablou „Shot Sage Blue Marilyn” s-a vândut în doar patru minute cu preţul exact de 195,04 milioane de dolari, potrivit sursei citate.

Recordul anterior fusese stabilit în urmă cu 7 ani, când o pictură din 1955 a lui Pablo Picasso – Les Femmes d’Alger – s-a vândut cu 179,4 milioane de dolari.

Totodată, opera de artă care o înfățișează pe Marilyn Monroe a devenit cea mai scumpă lucrare a unui artist american care a fost vândută vreodată la licitație. Recordul era deținut de o pictură din 1982 a lui Jean-Michel Basquiat, prietenul, colaboratorul și rivalul lui Andy Warhol. Acea operă de artă se vânduse cu 110,5 milioane de dolari, în 2017.

Tabloul „Shot Sage Blue Marilyn”, pictat în 1964 de Andy Warhol a fost realizat pe baza unei fotografii a actriţei, la doi ani după moartea tragică a vedetei care răvășise Hollywood-ul prin frumusețea ei în anii ’50. Faimosul pictor american, Andy Warhol, nu a întâlnit-o niciodată pe Marilyn Monroe în persoană, dar a început să-i picteze imaginea de zeci de ori după ce aceasta a murit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava