MOPAN Suceava

Un preot debutant a sesizat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, că preotul din parohia în care lucrează are un stil aparte de a săvârși Slujba Aghesmei în sensul că sticlele cu apă le ține cu capacul închis. ”Mă numesc …, fiu duhovnicesc al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, din parohia … Am terminat Facultatea de Teologie, precum și cursurile de master, iar acum sunt …, unde lucrez, dar sunt și cântăreț la o parohie din …. Am îndrăznit să vă scriu deoarece doresc un răspuns din partea Înaltpreasfinției Voastre la următoarea situație: În parohia unde slujesc, preotul are un stil mai aparte de a săvârși Slujba Aghesmei, în sensul că apa care urmează să se sfințească este pusă în două feluri: câțiva litri într-un vas, iar restul în sticluțe mici, care sunt așezate lângă cea din vas, dar fără a fi desigilate din motive de comoditate (cred eu). Discutând cu preotul despre modul nostru de a săvârși Slujba Aghesmei, sfinția sa mi-a spus că Duhul Sfânt vine și peste apa care nu este desigilată din sticluțe. Nu de aceeași părere sunt și eu. Nerespectându-se rânduiala ca apa să fie binecuvântată de mână preotului și sticlele fiind cu capacul închis, putem spune că avem în acele sticle Agheasmă?, a spus preotul debutant.

”Doamne, ajută! Apa care urmează să fie sfințită se pune în vase/recipiente descoperite. După sfințire, ele se pot distribui în recipiente acoperite. La mulți ani!”, i-a răspuns IPS Calinic.

Un preot debutant sesizează către IPS Calinic că preotul din parohia sa sfințește apa ținând sticlele cu capacul închis, 6.7 out of 10 based on 52 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (52 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava