Concert pascal
MOPAN Suceava

Într-un interviu acordat Radio Top, cunoscutul medic psihiatru sucevean, Alexandru Paziuc, a afirmat că, adresabilitatea a crescut la cabinetul său atât în pandemie, cât și după izbucnirea războiului din Ucraina. Președinte al Asociației de Psihiatrie Socială din România, doctorul Paziuc a declarat: „A afectat și pandemia, și acuma ne vin mulți pacienți, cu episoade depresive, cu insomnii, cu stări de anxietate și cu atacuri de panică. Ne vin și persoane a căror stare psihică e influențată de război. Sunt oameni influențați de război. Boala psihică nu e o boală generată de ceva genetic sau de o tulburare de metabolism cerebral. Boala înseamnă și societatea în care trăim. Dacă trăim într-o societate stresantă, cu terorism, cu războaie, cu pandemii, sigur că persoanele care nu sunt suficient de pregătite, care nu au educație în acest domeniu, nu vor face față. Problema este legată de cum o abordăm, de cât de departe o putem ține de sufletul nostru, și de interiorul nostru, în așa fel încât să nu ne afecteze. Asta ține de educație. Or, la noi, educația lipsește”.

Medicul a mai spus că dacă ar fi după domnia sa ar introduce în școli ore de educație în sănătate mintală, în loc de ore de educație sexuală. El a completat: „În alte state, copiii și generațiile tinere învață cum să managerieze stresul, de ce este important sportul, de ce e importantă muzica, de ce e important să-ți respecți aproapele. Sunt lucruri simple care ne pot face să facem față unor crize, care nu țin de persoană, ci țin de societate, de anumite probleme ale societății: criza economică, războiul, pandemia”. Doctorul Paziuc a mai spus: „În momentul în care ai un mod corect de a gândi, sigur că abordezi într-un mod concret și celelalte probleme, inclusiv cea sexuală”. Psihiatrul a precizat: „Este instinctual, și tu trebuie să conștientizezi lucrul respectiv, să te pregătești, și, acest fel, să ai un altfel de abordare vizavi de situație”.

 

Un renumit medic psihiatru sucevean crede că mai bine s-ar introduce în școli ore de educație în sănătate mintală, în loc de ore de educație sexuală, 7.2 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (11 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava