MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a transmis că în această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, în județ se înregistrează un număr de 4.394 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată 1 persoană diagnosticată cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 6 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 548 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 158 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 292 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 158 pacienți diagnosticați Covid- 19, 94 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 51 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 340 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 202 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid, 2 paturi pentru pacienti Covid-19 și 18 de ventilatoare din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 43,436, în ultimele 24 de ore fiind testate 129 persoane.

În cursul zilei de astăzi, în județul Suceava se află în carantină 337 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 60 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 au peste zece cazuri în evoluție.

Potrivit Prefecturii, astăzi, în județul Suceava sunt 370 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 30 august 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 423 de persoane. De asemenea, au fost verificate 78 de societăți  comerciale și au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 1500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.49 la mia de locuitori.

 

Prefectura Suceava a mai recomandat cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile competente și să adopte un comportament preventiv:

– purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

– nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

– păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane;

– curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;

– în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;

– consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava