MOPAN Suceava

O femeie în vârstă de 75 de ani a murit după ce a fost lovită în timp ce traversa un drum pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de un șofer beat. Accidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 19:00. Potrivit Poliției Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul localităţii Păltinoasa, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de trafic pe timp de noapte, un localnic în vârstă de 48 de ani aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a accidentat mortal o femeie de 75 de ani, din aceeași localitate, angajată în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe marcajul pietonal.

După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului fără încuviinţarea poliţiei. Imediat, polițiștii au organizat o amplă acțiune de căutare a vehiculului implicat și a șoferului. Astfel, au fost constituite filtre rutiere și au fost vizionate imaginile video din zona drumurilor publice. „Prin mijloace criminalistice și activități investigative a fost identificat șoferul, iar autoturismul ce prezenta avarii, a fost găsit într-un garaj”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, la ora 23.07, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ucidere din culpă”,  „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, ce va fi soluționat procedural.

În urma activităților de cercetare penală, față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava