Concert pascal
MOPAN Suceava

Un șofer cu o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost prins de polițiști în timp ce circula pe o stradă din Suceava. În noaptea de vineri spre sâmbătă, peste 50 de poliţişti au acţionat pe raza municipiului Suceava, fiind constituite filtre rutiere pe toate căile de acces în oraş şi fiind efectuate controale în trafic. Scopul principal al acțiunii a fost identificarea şoferilor care conduc băuţi şi prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool. În doar câteva ore au aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale şoferilor pentru diverse abateri.
„În noaptea de 14 spre 15 septembrie, Poliţia municipiului Suceava a organizat o acțiune pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor penale şi contravenţionale la regimul circulației rutiere, la care au fost angrenați și polițiștii secțiilor de poliție rurală din arondare și forțe ale poliției locale”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava. În urma controalelor au fost constatate două infracțiuni şi au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 37.285 lei. De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere, au fost retrase șapte certificate de înmatriculare și au fost ridicate 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare pentru încălcarea normelor rutiere.
Unul dintre exemplele date de Poliția Suceava este cel al unui tânăr de 26 de ani, mașina condusă de acesta fiind oprită pentru control pe str. Luceafărului din localitate. Având în vedere că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, sâmbătă, în jurul orei ora 3:50, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani. Bărbatul mirosea a alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava