Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 1 februarie ora 12:25, patrula din cadrul Postului de Poliție Râșca, în timp ce executa activități specifice pe raza de competență a Postului a identificat, parcat pe dreapta pe DJ155A în  satul Buda, comuna Râșca, ansamblul rutier format din autoutilitară și semiremorca. A fost identificat șoferul ansamblului auto în persoana unui bărbat din Roman- Neamț. Acesta a declarat că ansamblul de vehicule este încărcat cu rumeguș și așteptă să i se facă aviz. Imediat s-a verificat prin aplicația informatică sumal 2.0 dacă pentru ansamblul rutier depistat există emis vreun aviz de insoțire, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a declarat faptul că a încărcat materialul lemnos din depozitul unei societăți și urma să i se elibereze avizul imediat ce v-a scoate ansamblul rutier din curtea depozitului la drumul principal.  Față de motivarea conducătorului auto polițiștii au demonstrat faptul că între locul de unde ar fi fost încărcat materialul lemnos și locul unde a fost depistat este o distanță de aproximativ 2 Km de drum județean (DJ155A). În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit că în semiremorcă există un volum de 15,2145 mc material lemnos. Având în vedere cele constatate rezultă faptul că respectiva cantitate de 15,2145 m3 material lemnos este este fără proveniență legală. În continuare, s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii materialului lemnos depistat la transport. În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit că în semiremorcă există un volum de 15,2145 mc material lemnos. Având în vedere cele constatate rezultă faptul că respectiva cantitate de 15,2145 mc material lemnos este este fără proveniență legală.

Față de cele de mai sus în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 mc , neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 alin. 21 din Legea 46/2008 a Codului Silvic, ce urmează a fi soluționat procedural. Ansamblul rutier în valoare de 30.000 euro a fost indisponibilizat și sigilat în curtea depozitului special amenajat gestionat de către IPJ Suceava.

Un șofer din Roman a rămas fără TIR-ul de 30.000 de euro după ce a fost prins la Râșca transportând rumeguș fără acte, 6.8 out of 10 based on 68 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (68 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava