Concert pascal
MOPAN Suceava

Un șofer din orașul Vicovu de Sus care săptămâna trecută a fugit de polițiști conducând sub influența alcoolului a ajuns în arest. Poliția Suceava a transmis că pe 25 februarie, în jurul orei 20:55, în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, o patrulă din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe strada Victoriei, pe raza localității Bivolăria, aparținând orașului Vicovu de Sus, a procedat la supravegherea unui autoturism, ce era staționat pe strada Obcinii, în fața unui local.

La un moment dat șoferul s-a urcat la volan, iar autoturismul s-a pus în mișcare, deplasându-se pe strada Obcinii, efectuând manevră de viraj stânga pe strada Constantin Brâncoveanu, demarând în trombă. S-a procedat la urmărirea autoturismului, care la intersecția cu strada Constantin Brâncoveanu, a virat dreapta pe strada Speranței, continuându-și deplasarea traversând trecerea la nivel cu calea ferată, virând stânga pe strada Ștefan cel Mare.

Polițiștii au activat semnalele acustice și luminoase, folosind totodată sistemul de portavoce, cu somația ”Poliția! Trage pe dreapta!”, însă autoturismul și-a continuat deplasarea cu viteză mărită.

În continuare autoturismul și-a continuat deplasarea, fiind folosită din nou somația ”POLIȚIA!TRAGE PE DREAPTA!”, conducătorul auto virând dreapta în continuarea străzii Ștefan cel Mare.

Apoi polițiștii au folosit și somația „Poliția! Vom folosi armamentul din dotare! Stai că trag!”, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea până în dreptul unui imobil, unde a oprit autoturismul într-un garaj deschis. Aici s-a procedat la extragerea conducătorului auto din habitaclul autoturismului, imobilizarea și încătușarea lui.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, aceasta aflându-se singur în autoturism.

Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,15 g/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.

În urma completării materialului probator și desfășurării activităților de cercetare penală de către polițiștii din cadrul poliției oraș Vicovu de Sus și având în vedere rezultatul buletinului de analiză toxicologică al alcoolemiei a Serviciului Județean de Medicină Legală Suceava din care rezultă faptul că șoferul de 42 ani a avut la prima probă, ora recoltării 22:02, valoarea de 2,46 g/l alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă ora recoltării 23:02, valoarea de 2,27 g/l alcool pur în sânge,  s-a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect  și s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Bărbatul de 42 de ani a fost încătușat și reținut, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava