MOPAN Suceava

Polițiștii Secției 11 Poliție Pojorâta au fost sesizați la 112 de faptul că pe D.N.17, pe raza comunei Pojorâta, sat Valea Putnei, din direcția municipiului Vatra Dornei spre C-lung. Moldovenesc, se deplasează sinuos un autoturism fiind suspiciuni că este condus de o persoană în stare de ebrietate.
La ora 19.06.2020, ora 00.55, autoturismul în cauză a fost depistat pe raza comunei Pojorâta, i s-a făcut semnal regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind blocat după cca. 400 de m.

În autoturism, la volan a fost identificat un bărbat care la vederea poliției a devenit recalcitrant motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat. Persoana în cauză a declarat la fața locului că nu are asupra sa documentele personale, respectiv cartea de identitate și permisul de conducere.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că persoana depistată la volanul este un bărbat de 47 ani din Slatina și nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul C-lung. Moldovenesc, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere aspectele constatate și cercetările efectuate în cauză, s-a dispus prin ordonanța din data de 19.06.2020, reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, S-a aplicat sancțiune contravențională în sumă de 2000 le conform legii 132/2017, privind asigurările și reasigurările din România.

S-a aplicat sancțiune contravențională conform legii 61/1991 M în sumă de 500 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava