MOPAN Suceava

Un veteran de război din orașul Dolhasca, sublocotenent (ret.) Vasile Constatin Florea, a fost sărbătorit de comunitate la împlinirea venerabilei vârstei de105 ani. Momentul s-a consumat în sala de ședințe din incinta Casei de Cultură „Alexandru Arșinel” în fața unei numeroase asistențe printre care s-au aflat primarul Decebal Isachi și subprefectul Daniel Prorociuc.

Veteranul de război Florea Constantin s-a născut în data de 25 septembrie 1916 la Dolhasca. El şi-a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviaţie din Iaşi. Pe timpul desfăşurării celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviaţie în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român.

În august 1944, a fost luat prizonier, pentru scurt timp, de forţele sovietice la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, unde unitatea a fost redislocată în anul 1943. A continuat războiul pe aerodromul din Budapesta, iar în anul 1945 a trecut în rezervă, obţinând gradul de sublocotenent în rezervă.

Un sucevean a ajuns la venerabila vârstă de 105 ani, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava