MOPAN Suceava

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui sucevean pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în perioada 6 aprilie 2011 – 31 ianuarie 2016, inculpatul, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale a desfășurat, pe de o parte,  operațiuni comerciale cu trei societăți comerciale, furnizori de la care a efectuat achiziţii în valoare de 29.104,2 lei, fără a înregistra facturile fiscale în evidența contabilă a întreprinderii individuale. Acesta a vândut marfa fără a înregistra veniturile obţinute, şi a desfăşurat operaţiuni comerciale cu o altă societate comercială. Suceveanul i-a livrat acestui client mărfuri în valoare de 3.908,48 lei, fără a înregistra în evidenţa contabilă a întreprinderii individuale facturile emise către această societate. De asemenea, persoana inculpată nu a înregistrat și nu a declarat venitul net obţinut din operaţiunile economice derulate cu cei patru agenţi economici, în sumă totală de 4.516 lei, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 1.811 lei.

„Pe de altă parte inculpatul, în calitate de reprezentant aceleiași întreprinderi individuale, a procedat la vânzarea cantității de 40.939 bucăți foi tablă, în valoare totală de 456.047 lei, fără a înregistra veniturile obținute, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 139.864 lei. În consecință, în perioada 2011 – 31.01.2016, inculpatul în calitate de reprezentant al unei întreprinderi familiale a desfășurat activitate comercială de achiziție și vânzare tablă, fără a înregistra toate achizițiile realizate, fără a emite documente legale privind livrarea mărfurilor, fără a înregistra şi declara veniturile obţinute, cauzând un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în sumă de 141.675 lei”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit aceleiași surse, în vederea recuperării prejudiciului cauzat prin săvârșirea infracțiunii, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor inculpatului. Ulterior aplicării sechestrului, inculpatul a achitat o parte din prejudiciu.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se spune în comunicat.

Un sucevean care a făcut afaceri cu tablă este judecat pentru evaziune fiscală, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava