MOPAN Suceava

Poliţia Suceava a transmis, astăzi, că un sucevean înscris în Registrul naţional al persoanelor care au comis infracţiuni sexuale a fost arestat. Într-un comunicat de presă se arată că şi la nivelul județului Suceava structurile de poliție au operaționalizat Registrul, agenții și ofițerii de poliție judiciară monitorizând persoanele înscrise conform prevederilor legale.

Poliţia Suceava a informat că un bărbat de 64 de ani din municipiul Suceava nu a înțeles necesitatea respectării condițiilor impuse de legislația în vigoare și nu a dat curs solicitărilor polițistului de caz, alegând în schimb să adopte un comportament neconform.

Astfel, vineri 6 august 2021, un agent de poliție a încercat verificarea la domiciliu a unui bărbat de 64 de ani înscris în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale. Având în vedere că bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, acestuia i-a fost lăsată o înștiințare pentru a se prezenta la unitatea de poliție competentă, precum și datele de contact ale polițistului de caz. În aceeaşi zi, între orele 19:00 – 23:00 polițistul de caz din cadrul Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava a primit aproximativ 30 de apeluri telefonice de la două terminale mobile, în care un bărbatul îi adresează cuvinte, expresii jignitoare și amenințări.

Având în vedere aspectele sesizate, acestea au fost aduse la cunoștința procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind efectuate activități de cercetare penală și s-a solicitat obținerea unui mandat de percheziție domiciliară.

În baza probatoriului administrat, la propunerea organului de urmărire penală, procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat încuviințarea unei percheziții domiciliare la adresa situată în municipiul Suceava, unde domiciliază bărbatul de 64 de ani, despre care se dețineau date și informații că ar fi utilizatorul celor două cartele telefonice de pe care a fost apelată persoana vătămată. Solicitarea unității de parchet a fost însușită de instanța de judecată care a emis mandatul de percheziție pentru locația anterior menționată. Sâmbătă, în jurul orei 10:45, polițiști din cadrul Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava sprijiniți de lucrători ai Biroului Rutier și o grupă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au pătruns în forță în apartamentul bărbatului de 64 de ani, acesta refuzând deschiderea ușii de acces. Cu ocazia efectuării percheziției, au fost identificate și ridicate șapte telefoane mobile și alte mijloace de probă.

Fiind condus la sediul poliției, bărbatul de 64 de ani a recunoscut comiterea infracțiunii de hărțuire.

Față de bărbatul de 64 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire. Acesta a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care a dispus extinderea urmăririi penale pentru comiterea unei infracțiuni de ultraj în formă continuată, faptă prev. de art. 257 alin. 1 și 4 Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal, în cauză fiind aplicate prev. art. 38 alin. 1 Cod penal cu privire la infracțiunea continuată, iar pentru ambele infracțiuni s-au aplicat prev. art. 38 alin. 1 Cod penal cu privire la concursul de infracțiuni.

În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii bărbatului de 64 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, iar la data de 08.08.2021 inculpatul a fost prezentat instanței de judecată, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava