Concert pascal
MOPAN Suceava

Un sucevean care s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare a fost arestat după ce a convins un timișorean să-i trimită o sumă de 20.000 de lei. Poliția Română a informat că polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara au depistat un bărbat, de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de fraudă informatică. Pentru documentarea activității infracționale a celui în cauză, au fost efectuate două percheziții domiciliare în municipiul Suceava.

„La data de 5 februarie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara și Suceava au efectuat două percheziții domiciliare, în Suceava.

Activitățile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal aflat în instrumentarea B.C.C.O. Timișoara – Serviciul Combaterea Criminalității Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în care se efectuează cercetări față de un bărbat, de 35 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Suceava.

Din cercetări a reieșit faptul că începând cu luna februarie 2016, suceveanul ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei femei și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani, prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri.

Suceveanul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de combaterea criminalității organizate din Cluj și Alba-Iulia și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava.

În urma acestui caz, Poliția Română a transmis următoarele recomandări:

Atenție la interacţiunea pe reţele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)!

În cazul mesageriei electronice, blochează persoanele necunoscute care îţi fac rău sau creează-ți un cont de utilizator nou şi închide-l pe cel vechi, pentru a stopa corespondenţa nedorită.

Dacă nu reuşeşti să eviţi o astfel de corespondenţă, salveaz-o, pentru a o avea ca mijloc de probă. Păstrează deci (prin salvare de pagină ori fişier sau captura de ecran) orice mesaj, comentariu, secvenţă audio sau video pe care agresorul le-a postat.

Dacă cineva a postat, fără acordul tău, imagini, filme sau date de contact private, trebuie să te adresezi administratorului respectivului site pentru a elimina conţinutul nedorit. În cazul în care ţi se refuză îndepărtarea imaginile şi datele de contact ilegal postate, poţi să faci plângere penală în baza art. 226 din Noul Cod Penal, cu privire la violarea vieţii private.

Trebuie ştiut că, indiferent de cât de gravă poate fi situaţia, apelaţi la Poliţie ori depuneţi o plângere prealabilă, pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava