Un taximatrist „pirat” în vârstă de 83 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a încercat să fugă în timp ce era amendat de poliţişti. Potrivit unui comunicat de presă un caz aparte s-au confruntat poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Deşi un bătrân de 83 de ani a adunat numeroase sancţiuni contravenţionale pentru astfel de fapte, acesta a recidivat în data de 12 ianuarie, fiind din nou surprins în trafic, desfăşurând activităţi ilicite de transport persoane. „Îngrijorător este şi faptul că ,,serviciile” sale sunt destul de căutate, în cadrul acţiunii de monitorizare în trafic fiind surprinşi mai mulţi cetăţeni care şi-au expus inclusiv copiii unor riscuri grave”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava. În cursul zilei de joi, la ora 08.35, un echipaj rutier din cadrul Compartimentului Rutier Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe str. Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 83 de ani, din comuna Frumosu.
Cu ocazia controlului, s-a constatat că bătrânul efectua transport de persoane contra cost fără a deține autorizație de taxi valabilă, având ca pasageri în autoturism trei persoane, care au declarat că achită cursa.


Având în vedere că bărbatul a mai fost depistat efectuând transport de persoane contracost, existând și mai multe reclamații înregistrate la nivelul subunității de poliție în acest sens, s-a procedat la sancționarea contravențională conform prevederilor art. 55 alin. 3 lit. h din Legea 38/2003 precum și la dispunerea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru șase luni.
În timpul întocmirii documentelor de constatare, bărbatul a încercat să plece cu tot cu autoturism de la locul faptei, fiind blocat cu autospeciala poliției, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, pentru nerespectarea dispoziției polițistului rutier de a aștepta la volanul mașinii sale întocmirea documentelor de constatare.
După întocmirea proceselor verbale de contravenție și a documentelor de reținere a permisului de conducere şi certificatului de înmatriculare, s-a procedat şi la ridicarea şi indisponibilizarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

„Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.
Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”, se mai spune în comunicatul Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava