Concert pascal
MOPAN Suceava

Un universitar sucevean va fi prezent, în luna decembrie, în Varşovia, la evenimentul „Inovaţie – Francofonie”, organizat de Grupul Ambasadorilor și a Directorilor instituțiilor francofone din Polonia. Din partea Universităţii Suceava va participa conf. univ. dr Aurelian Rotaru, care va fi prezent în Polonia, la acest eveniment, la invitația Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). De precizat că scopul acestei deplasări este de a evidenția activitatea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava în domeniul inovării, precum şi de a stabili noi contacte în rețeaua AUF în vederea realizării unor noi parteneriate între universitatea suceveană și alte instituţii francofone sau de învăţământ superior.
Conf. univ. dr. Aurelian Rotaru este cadru didactic în cadrul Departamentului de Calculatoare, Automatică şi Electronică al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, el fiind membru în cadrul unui proiect de cooperare științifică inter-universitară derulat de AUF. Este vorba despre proiectul „Molecule de comutare pentru nanoelectronică și spintronică” (SWITCH-ELEC) derulat de o echipă de cercetare a Universităţii Suceava, condusă de conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, în colaborare cu un grup de cercetători, condus de Azzedine Bousseksou (din Toulouse).
Trebuie de menționat că participarea cadrului universitar sucevean la acest eveniment a apărut ca urmare a vizitei directorului Biroului pentru Europa Centrală și Orientală a AUF, Fabien Flori, la Suceava, în luna mai a acestui an. Această vizită, precum şi comunicarea ulterioară a fost coordonată din partea Universităţii Suceava de către prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, care este şi președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei. Costurile cu deplasarea conf. univ. dr. Aurelian Rotaru în Polonia vor fi suporate de Agenția Universitară a Francofoniei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava