MOPAN Suceava

Acoperişul internatului unui colegiu din Rădăuţi a fost smuls de un vânt puternic după care a fost aruncat într-un bloc de locuinţe. Potrivit unui comunicat de presă al ISU Suceava, militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit duminică după amiază cu cinci autospeciale în urma fenomenelor meteo periculoase care au afectat mai multe clădiri de pe str. Putnei, din municipiul Rădăuţi. La faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar conducerea intervenţiei a fost preluată de inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui.


La sosirea celor 20 de pompieri, acoperişul clădirii internatului Colegiului „Andronic Motrescu”, cu o suprafaţă de aproximativ 675 de metri pătraţi a fost smuls în totalitate de vântul puternic.
O parte din acesta a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă.
Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost purtată de vânt peste strada Putnei, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, şi a trecut peste arborii de pe marginea şoselei, cu o înălţime de 20 de metri.

„A fost afectată faţada blocului pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. De asemenea, s-au spart trei geamuri şi s-au degradat doi metri liniari de astereală şi acoperiş. Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava