MOPAN Suceava

Una dintre cele mai frumoase și rare flori din România a înflorit în Pădurea Zamostea – Luncă din județul Suceava. Este vorba de laleaua pestriță.

Pădurea Zamostea este administrată de Ocolul Silvic Adâncata din cadrul Directia Silvica Suceava, aici fiind unul din puținele locuri unde regăsim laleaua pestriță.

Laleaua pestriță, Fritillaria meleagris, este declarată monument al naturii, fiind o specie protejată. Înflorește în aprilie sau mai, floarea având un motiv cadrilat, în variante de roșu spre purpuriu.

Planta poate atinge înălțimea de 40 de centimetri și crește spontan în zonele umede din apropierea pădurilor sau în poieni din câteva păduri din România, precum Lunca Pogănișului din județul Timiș, Vălenii de Mureș în județul Mureș, Șesul Orheiului în județul Bistrița și în Rezervația naturală Pădurea Zamostea – Luncă, pe raza Ocolului Silvic Adâncata din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Rezervația naturală Pădurea Zamostea – Luncă are o suprafață de 107 hectare, în lunca râului Siret, aici regăsindu-se și păduri de stejar, frasin și carpen.

Foto: George Celsie, Direcția Silvică Suceava

 

Una dintre cele frumoase și rare flori din România a înflorit în Pădurea Zamostea din județul Suceava, 10.0 out of 10 based on 9 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (9 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava