MOPAN Suceava
Galerie foto110 poze în acest set

Câteva sute de locuitori din Horodnic de Sus au fost, sâmbătă, alături de primarul Valentin Luţă la inaugurarea Casei de Cultură Sfântul Ioan Gură de Aur, reabilitată şi modernizată cu fonduri europene. Denumită „catedrală culturală” de către participanţi, casa de cultură din Horodnic de Sus este fără doar şi poate unul dintre cele mai moderne edificii de acest fel din întreg judeţul. Casa de Cultură din Horodnic de Sus a fost modernizată printr-un proiect europen finanţat prin AFIR, în valoare de 500.000 de euro. La inaugurare, alături de primarul Valentin Luţă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, deputatul PNL Dumitru Mihalescul, prefectul Alexandru Moldovan, precum şi numeroşi localnici. Pentru început, toţi cei prezenţi au asistat la slujba de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi din comună, după care cei care au dorit au putut să viziteze casa de cultură modernizată. Tot cu acest prilej, pe platoul din apropierea casei de cultură a fost organizată prima ediţie a unui târg de crăciun, la care elevii şcolilor din această comună au oferit spre vânzare dulciuri, prăjituri, sucuri, dar şi diverse produse decorative.

Luță: ” Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să mă pun în slujba lui Dumnezeu şi să mă rog să-mi călăuzească paşii”

În deschiderea evenimentului, primarul Valentin Luţă a ţinut să le mulţumească tuturor pentru că au venit la această inaugurare, care reprezintă „cel mai frumos moment din viaţa mea”. „La o discuţie cu cel mai bun prieten al meu, acesta mi-a spus că lucrurile care s-au făcut în comuna Horodnic de Sus prin mâinile tale se datorează faptul că pe tine nu te-au ales oamenii, ci te-a ales Dumnezeu pentru oameni. Şi vă mulţumesc tuturor că sunteţi prezenţi aici. Este cel mai frumos moment din viaţa mea şi acest moment i se datorează lui Dumnezeu. Cu opt luni în urmă îţi era frică să intri în această clădire, iar acum avem această casă de cultură modernizată. Eu nu merit felicitări. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să mă pun în slujba lui Dumnezeu şi să mă rog să-mi călăuzească paşii. Vă mulţumesc tuturor”, a spus primarul din Horodnic de Sus, Valentin Luţă. Cuvinte de apreciere au rostit şi doi preoţi din comună, care au spus că acest lăcaş trebuie să rămână unul de cultură, „al bunei cuviinţe”, dar şi că în tot ceea ce s-a realizat în comuna Horodnic de Sus s-a pus şi mult suflet, pe lângă munca depusă.

Flutur: Zona comunei Horodnic de Sus se mişcă mai bine ca cea a municipiului Rădăuţi. Valentin Luţă e un fel de copil de suflet al meu”

Invitat să ia cuvântul, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe Valentin Luţă pentru realizările din Horodnic de Sus, amintit că tot anul acesta a fost prezent la inaugurarea dispensarului, dar şi a lucrărilor de modernizare a drumului din centrul comunei. „Bravo! E ceva foarte frumos. Valentin Luţă e un fel de copil de suflet al meu. Şi cât de bine a fost când m-ai ascultat atunci când ai început mandatul de primar, când am spus că nu te uiţi înapoi şi să continui războiul cu fostul primar. Şi eu am avut războaiele mele, dar lumea te ţine minte pentru faptele bune care te fac dă mergi înainte. Această catedrală culturală te rog să o faci o casă de cultură pentru tradiţii şi autentic. Avem nevoie de zone autentice. Vreau să încurajezi copiii cu obiceiuri autentice”, a spus Gheorghe Flutur.

El a remarcat faptul că zona comunei Horodnic de Sus „se mişcă mai bine ca cea a municipiului Rădăuţi”. „Mi-aş dori astfel de oameni ca aici, nu plângăcioşi pe televiziuni. Şi atunci pun şi eu umărul. Şi vedeţi că acum pe final de an am adus un proiect de aproape un sfert de miliard de euro, pentru apă şi canal în mai multe localităţi din judeţ”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe primarii şi locuitorii din această comună, dar şi din întreaga zonă, să facă tot ce le stă în putinţă să păstreze casele tradiţionale vechi, să îi încurajeze pe proprietari să nu le mai demoleze. Nu în ultimul rând, Flutur a subliniat că „acum a venit şi vremea zonei Rădăuţi”.

La rândul său, prefectul Alexandru Moldovan a spus că este bucuros că participă la un astfel de eveniment, atât pentru că prin inaugurarea acestui cămin cultural se confirmă faptul că una dintre priorităţile actualei guvernări este accesarea de fonduri europene, dar şi pentru că el s-a născut la Rădăuţi, în apropiere, iar în ultimii ani a participat la mai multe evenimente similare la Horodnic de Sus.

 Dumitru Mihalescul a evidenţiat faptul că primarul Valentin Luţă munceşte personal pentru dezvoltarea comunei

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a spus că se simte onorat că poate fi prezent la această inaugurare, el subliniind faptul că primarul Valentin Luţă este unul foarte muncitor, implicându-se direct în dezvoltarea comunităţii. Dumitru Mihalescul a povestit că la un moment dat a fost vizitat de mai mulţi colegi parlamentari, printre care şi actualul ministru al dezvoltării, aceştia putând să vadă singuri cât de implicat este Valentin Luţă în lucrările din comună. Mihalescul a spus că i-a dus pe colegii din Parlament în Horodnic de Sus, iar primarul şi viceprimarul erau la muncă pentru la un teren de sport care se construia în comună, „cu tesla în mână, decofrau ceva”. „Şi le-am spus că acesta este primarul care munceşte. Şi au văzut şi proiectele de apă-canal, poduri, grădiniţa şi multe alte proiecte. Şi mi-au spus acei colegi, că dacă am avea mai mulţi primari ca cel din Horodnic de Sus, România ar ajunge în câţiva ani ca Austria. Şi sper ca şi Rădăuţiul să se molipsească de la dumneavoastră”, a transmis Dumitru Mihalescul.

De precizat că tot astăzi, cei prezenţi au putut să asiste la un concert de colinde, un regital al soților Traian și Valeria Ilea, împreună cu un grup de tineri dansatori populari din Sighișoara, iar la final la un spectacol de artificii.

Una dintre cele mai moderne Case de Cultură din județ a fost inaugurată la Horodnic de Sus. Luță: ”Este cel mai frumos moment din viaţa mea şi acest moment i se datorează lui Dumnezeu”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava