MOPAN Suceava

Adriana Lincă (40 de ani), una dintre primele beneficiare înscrise în programul de alfabetizare digitală “Centrul Digital pentru Femei“, a câștigat competiția internațională „Amazing Women”, organizată anual de Fundația Grupului Orange. Adriana va primi din partea Grupului Orange, o finanțare de 10.000 euro pentru a-și îndeplini marele ei vis: acela de a-și deschide propriul magazin de flori și de a deveni o femeie independentă.

În 2018, Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) a câștigat o finanțare de 50.000 euro pentru a dezvolta primul “Centrul Digital pentru Femei” din România, oferit de Fundația Orange România și Fundația Grupului Orange. Programul “Women’s Digital Centres” este un program internațional al Fundației Orange, care se adresează femeilor vulnerabile, aflate în situații de risc socio-economic, oferindu-le acces gratuit la cursuri de alfabetizare digitală, alături de sesiuni de consiliere pentru dezvoltare personală și profesională. Obiectivul este creșterea gradului lor de angajabilitate, a autonomiei și a stimei de sine, dar și dezvoltarea încrederii în forțele proprii.

Adriana Lincă (40 de ani) a făcut  parte din prima serie de cursante, iar după primele 6 luni, a învățat să scrie corect, să citească cursiv și a fost promovată la locul de muncă,  MamaPan, afacere socială dezvoltată de CPE. Anul acesta, cu ajutorul premiului de 10.000 de euro, Adriana își va putea deschide propria afacere și va beneficia de consiliere și sprijin în acest demers din partea CPE și a Fundației Orange.

„A fost visul meu de când mă știu: să am propria mea florărie și să pot să îmi câștig pâinea făcând ceea ce îmi place. Nici nu credeam că mi s-ar putea întâmpla mie așa o minune. Pur și simplu, n-am cuvinte să exprim bucuria pe care o simt. Îmi vine să plâng întruna de fericire.“, a spus Adriana.

„Competiția “Amazing Women” încurajează femeile vulnerabile să-și dobândească independența financiară. Din 2016 și până în prezent, 85 de femei dinamice și puternic motivate din 14 țări au reușit acest lucru după ce au finalizat cu succes cursurile din cadrul programului “Centrul Digital pentru Femei”. Fiecare dintre câștigătoare a primit finanțare, alături de mentorat și consiliere despre cum să își deschidă o afacere. Suntem foarte mândri de realizările lor. Îi dorim Adrianei mult succes în această nouă aventură.” a menționat Françoise Cosson, Director Executiv Fundația Grupului Orange.

Prin intermediul “Centrului Digital pentru Femei” din București, 184 de femei au învățat cum să folosească pachetul Microsoft Office, imprimanta, internetul, serviciile de e-mail, dar și aplicații online precum Skype sau WhatsApp. Mai mult, cursantele au beneficiat și de peste 350 de ore de consiliere individuală și peste 100 de ore de consiliere de grup pentru dezvoltarea abilităților specifice.

În contextul distanțării sociale necesare pentru evitarea răspândirii COVID-19, activitatea centrului din București a fost suspendată, însă cursurile gratuite vor fi reluate în toamnă de îndată ce va fi posibil. Între timp, se pot face înscrieri la numărul 0723.221.196.

Fundația Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Fundația Grupului Orange este o organizaţie non-profit fondată în anul 1987 și se află în centrul activităților filantropice și a responsabilității sociale ale companiei Orange. Fundația promovează tehnologia ca vector pentru integrare socială și egalitate de șanse, implementând în 30 de țări programe majore în domeniul sănătății, dizabilității, educației și al culturii. Pentru detalii, vizitați www.fondationorange.com/en.

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2002, care promovează egalitatea de șanse pentru femei și bărbați în România. Asociația crede în libertatea persoanelor de a alege pentru sine, dincolo de etichete și de prejudecăți și se alătură fetelor și femeilor în construirea unei societăți care le respectă drepturile. Prin intermediul proiectelor dezvoltate, CPE le oferă femeilor oportunități de dezvoltare, le recunoaște capacitățile și contribuțiile, le susține în domenii precum munca, educația, cultura, sănătatea. Pentru detalii, vizitați http://www.cpe.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava