MOPAN Suceava

UniCredit Ţiriac Bank şi grupul Valvis au finalizat negocierile privind acordarea unei finanţări în valoare totală de 28 milioane de euro pentru susţinerea activităţii curente a grupului şi refinanţarea investiţiilor realizate în ultimii ani. Grupul Valvis desfăşoară operaţiuni în domeniul apelor minerale, agriculturii şi producţiei de energie regenerabilă, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care îmbuteliază Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri şi Terra Muntenia.

UniCredit Ţiriac Bank îşi doreşte să fie partenerul preferat al companiilor care au proiecte solide şi o viziune clară pe termen lung. Agricultura şi industria alimentară reprezintă sectoare strategice ale României şi ne dorim să finanţăm din ce în ce mai mult aceste domenii şi, totodată, să fim un investitor şi mai relevant în economia românească. Brandul Aqua Carpatica a devenit sinonim cu apa minerală premium şi are un potenţial important de dezvoltare atât în ţară cât şi la export. Prin acordarea acestei finanţări arătăm că susţinem strategia grupului, că apreciem spiritul antreprenorial şi împărtăşim viziunea domnului Jean Valvis şi a întregii sale echipe de managment”, a declarat Andrei Svoronos, Şeful Departamentului de Agricultură şi Industrie Alimentară din cadrul Diviziei Large Corporate a UniCredit Ţiriac Bank, cel care a coordonat procesul de finanţare în cadrul băncii.

Valvis Holding se află într-o etapă de dezvoltare şi expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Ţiriac Bank se doreşte a fi unul solid şi de durată. Valvis Holding, prin brandurile sale cu precădere AQUA Carpatica -, dovedeşte viziune, reuşind să schimbe paradigma de consum în categoria sa, impunându-se printr-o notorietate dovedită de cifrele de vânzări. Într-o piaţă specifică stagnantă şi conservatoare, AQUA Carpatica a înregistrat creşteri de vânzări spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o creştere de aproximativ 50% faţă de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat şi prin reuşite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, ţările Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria. Noi avem certitudinea că AQUA Carpatica poate deveni ambasador internaţional al României, prin calitate şi poziţionare premium, putând concura direct cu cele mai prestigioase branduri mondiale”, a declarat Jean Valvis, Preşedintele Valvis Holding.

În cadrul pachetului de credite agreat, UniCredit Ţiriac Bank va acorda Carpathian Springs o finanţare în valoare de circa 18 milioane de euro. Aceasta este destinată, pe de o parte, refinanţării unor investiţii realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, judeţul Suceva) şi, pe de altă parte, susţinerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piaţa locală şi pe pieţe externe, printr-o nouă linie de capital de lucru.

Totodată, UniCredit Ţiriac Bank acordă Dorna Agri un plafon de creditare în valoare de 11,25 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru finanţarea culturilor agricole, scontarea subvenţiilor ce urmează a fi primite de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), precum şi pentru acoperirea altor nevoi generale. Dorna Agri este unul dintre cei mai importanţi producatori agricoli din România.

Restul limitelor de creditare aprobate în favoarea celorlalte firme din cadrul grupului Valvis Holding vizează refinanţarea în condiţii mai avantajoase a unui proiect de producţie de energie regenerabilă, facilităţi de factoring şi linii de trezorerie pentru acoperirea riscurilor valutare, de dobândă şi a preţului cerealelor. Produsele de hedging sunt folosite în mod uzual de marile companii multinaţionale pentru acoperirea acestor tipuri de riscuri şi devin tot mai solicitate şi pe piaţa locală, în contextul aprecierii dolarului, a dobânzilor foarte mici de pe piaţa interbancară şi a volatilităţii de pe pieţele financiare internaţionale.

 

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi. Banca îşi propune să menţina permanent clientul în centrul activităţilor sale, să fie un partener cu care se lucrează uşor şi să fie o parte activă a comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

 

Despre Valvis Holding

Valvis Holding operează în piaţă din 1994 şi şi-a câştigat notorietatea de-a lungul timpului prin crearea şi dezvoltarea de branduri puternice precum Dorna şi LaDorna, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmbureşti.

În 2010 a lansat pe piaţă AQUA Carpatica, ce în scurt timp avea să conducă în topurile de vânzări şi de notorietate.

În 2005, şi-a extins domeniile de activitate investind în Viti-Pomicola Sâmbureşti, care acoperă o arie de aproape 500 de ha de viţă de vie, reinventând un brand de vinuri consacrat, Domeniile Sâmbureşti.

Bazându-se pe principiul care ghidează compania, Valvis Holding nu s-a limitat la bunurile de larg consum, ci a deschis operaţiuni agricole în zona Calăraşi (Dorna Agri) şi operaţiuni de energie regenerabilă (Terra Muntenia).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava