MOPAN Suceava

Activitate de Informare a elevilor cu privire la istoricul Uniunii Europene , programele europene, direcţii de dezvoltare ale Uniunii Europene Strategia Europa 2020 . Pentru informarea elevilor s-au folosit  materialele educationale puse la dispozitie pe  portalul proiectului  ” Europa casa noastra” , sectiune ” Resurse „, broşuri, jocuri, prezentari interactive pe care elevii s-au aratat incantati să le descopere. In urma prezentarii informatiilor  s-au organizat concursuri  între elevi, pe echipe, privind istoricul Uniunii Europene . Echipele câştigătoare au primit premii constând în diplome şi cărţi .  Activitatea s-a desfasurat în cursul zilei de 16 ianuarie 2015  şi a prilejuit participarea unui număr de 60 de elevi din învăţământul gimnazial, coordonaţi de profesorii diriginti, profesorul de istorie Bortă Daniela  precum şi de coordonatorul Clubului, prof. Bolohan Romeo.

Profesorul responsabil de concurs a fost coordonatorul clubului „Europa, Casa noastră”, profesor Bolohan Romeo iar concursul a fost vizitat şi de reprezentanţi ai Primăriei Dumbrăveni.

Această activitate face parte din Campania EUROPA, CASA NOASTRĂ, o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată prin Chelgate Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.
Campania propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România.

Astfel, în şcoala noastră, acest proiect se derulează din ianuarie 2013, prin Clubul „Europa, casa noastră” format din 40 de elevi din ciclul gimnazial şi coordonaţi de profesor Bolohan Romeo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava