Concert pascal
MOPAN Suceava

Uniunea Polonezilor din România organizează, la Suceava, pentru a 19-a oară Zilele Culturii Polone sub deviza „Mai aproape unii de alţii”, în cadrul cărora va avea loc simpozionul internaţional dedicat relaţiilor istorice şi culturale polono-române, precum şi aspectelor lor contemporane.
Simpozionul de anul acesta intitulat „Legături istorice și culturale polono-române” se va desfășura în zilele de 7-8 septembrie 2017, în trei secțiuni: În lumea istoriei, În lumea culturii și În lumea problematicii bucovinene.
Ediția a 19-a a Zilelor Culturii Polone de anul acesta începe în ziua de 7 septembrie, la ora 10:00, la Muzeul de Istorie din Suceava cu vernisajul expoziției intitulate „Józef Piłsudski – om de stat al Poloniei și Europei”, cu prilejul a 150 de ani de la nașterea lui Mareșalul Józef Piłsudski, fiind un rezultat al colaborării dintre Muzeul Bucovinei din Suceava și Institutul Polonez din București. După deschiderea oficială va începe simpozionul internațional  „Legături istorice și culturale polono-române”, care se va desfășura în zilele de 7-8 septembrie în sălile de conferință ale Muzeului de Istorie. Pe 8 septembrie, după-amiază, vor avea loc concluziile simpozionului și lansarea celor mai noi cărți dedicate tematicii polono-române editate în Polonia și România.
Ziua de 9 septembrie va fi dedicată în întregime Sărbătorii Roadelor în Solonețu Nou, care va începe cu Sfânta Liturghie de la ora 11:00, după care vor urma: expoziția de roade și specialități culinare, picnic și spectacolul folcloric cu participarea ansamblurilor „Mała Pojana” din Poiana Micului și „Sołonczanka” din Solonețu Nou, precum și a invitaţilor din  Ansamblul Folcloric de Cântece și Dansuri „Złoty Potok” din Jelna, în regiunea Podkarpacie.
În timpul Zilelor Culturii Polone vir fi prezenți reprezentanții din Senatul Poloniei, Ambasada Poloniei la București și din Institutul Polonez din București, precum şi reprezentanții Voievodatului Podkarpackie, înfrățit cu județul Suceava. În timpul Sărbătorii Roadelor de la Solonețu Nou va participa cardinalul Kazimierz Nycz, mitropolitul Vașoviei.
Zilele Culturii Polone sunt organizate cu sprijinul Institutului Polonez din București și cofinanțate de Departamentul de Colaborare cu Diaspora Poloneză și Polonezii din Străinătate din cadrul Ministerului de Externe al Republicii Polonia din fondurile pentru diaspora poloneză

Zilele Culturii Polone se vor desfășura după următorul program:

Joi, 7 septembrie 2017

10.00     deschiderea Zilelor Culturii Polone și a simpozionului
„Legături istorice și culturale polono-române”
deschiderea expoziției „Józef Piłsudski
– om de stat al Poloniei și Europei”
11.30        secțiunea dedicată lui Józef Piłsudski
13.30        dezbateri în secțiunii „În lumea istoriei”
și „În lumea culturii” partea 1
17.00        dezbateri în secțiunii „În lumea istoriei”
și „În lumea culturii” partea a 2-a

Vineri 8 septembrie 2017

10.00         dezbateri în secțiunea „În lumea istoriei” partea a 3-a
și în secțiunea „În lumea problematicii bucovinene”
17.00    concluziile simpozionului și lansare de cărți

Sâmbătă 9.09.2017
Sărbătoarea Roadelor la Solonețu Nou

11.00     liturghie solemnă, prezentarea roadelor
și a produselor regionale, concert folcloric, picnic

Deschiderea, vernisajul și dezbaterile simpozionului – Muzeul de Istorie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava