MOPAN Suceava

4 universitari suceveni au fost selectați în cele 4 consilii naţionale în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării ale Ministerului Cercetării. Numai alte două universităţi mai au reprezentanţi în toate cele patru structuri.

Ca urmare a concursului de selecţie a membrilor pentru Organismele Consultative ale Ministerului Cercetării şi Inovării (MCI), USV are reprezentanţi în toate cele 4 consilii naţionale în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării. Este vorba despre: Prof.univ.dr. Mihai DIMIAN, prof.univ.dr.ing. Gheorghe GUTT, prof.univ.dr.ing. Laura BOURIAUD și prof.univ.dr.ing. Coneliu-Octavian TURCU.

Mihai Dimian a fost selectat în Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice, un organism consultativ al MCI, ale cărui principale atribuţii sunt: stabilirea standardelor, criteriilor şi indicatorilor de calitate pentru cercetarea ştiinţifică, auditarea periodică a cercetării ştiinţifice universitare şi evaluarea calităţii cercetării studiilor universitare de doctorat.

Gheorghe GUTT a fost cooptat în Consiliul Naţional pentru Transfer Tehnologic şi Inovare care răspunde, printre altele, de monitorizarea implementării componentelor de specializare inteligentă din cadrul Strategiei Naţionale de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020, identificarea şi promovarea instrumentelor pentru susţinerea aplicării rezultatelor de cercetare-dezvoltare în economie şi susţinerea politicilor de inovare şi transfer tehnologic, de antreprenoriat şi de sprijin a parteneriatelor pentru aplicarea invenţiilor în economie.

Laura BOURIAUD face parte din Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, care se va ocupa de monitorizarea aplicării şi respectării dispoziţiilor legale cu privire la normele de etică şi deontologie în cercetare, analiza cazurilor referitoare la încălcarea normelor de bună conduită, reglementarea procesului de evaluare a plagiatelor, pe baza experienţelor şi a cazuisticii etc.

Coneliu-Octavian TURCU este membru al Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, care are misiunea de a asigura, la nivel naţional, suportul ştiinţific specializat în elaborarea politicilor şi a strategiilor în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării şi de a sprijini MCI în coordonarea, evaluarea şi monitorizarea activităţilor de cercetare ştiinţifică din România.

Numai alte două universităţi – Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea „Dunarea de Jos” din Galaţi – mai au reprezentanţi în toate cele patru structuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava