MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este una dintre cele 1.400 de universități de excelență pe plan mondial și între cele mai performante 11 universități din România, conform clasamentului QS World University 2023. La nivel național, în top se regăsesc 13 universități, dintre care două sînt nou intrate. Conform USV, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București, au fost ierarhizate în eșalonul 1001-1200. Alte nouă universități se regăsesc în eșalonul 1201-1400, după cum urmează: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București și Universitatea Politehnica din Timișoara. În zona de clasament 1401+, se regăsesc Universitatea din Craiova și Universitatea din Oradea.

Realizat pe domenii de studiu și publicat începând cu anul 2004, topul QS University Rankings are la bază următorii indicatori: prestigiul academic – 40%, reputația în rândul angajatorilor – 10%, numărul de citări raportat la numărul de cadre didactice – 20%, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți – 20%, ponderea cadrelor didactice din străinătate – 5% și ponderea studenților străini – 5%.

La nivel mondial, cea mai bună clasare a USV, locul 374, este la ponderea studenților străini, cu un punctaj de 17,1 raportat la media globală de 8,7. Referitor la ceilalți indicatori, USV se plasează după cum urmează: prestigiul academic – eșalonul 501+, reputația în rândul angajatorilor – eșalonul 501+, numărul de citări raportat la numărul de cadre didactice – 601+, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți – 601+ și ponderea cadrelor didactice din străinătate – 601+. QS University Rankings este considerat unul din primele 3 topuri universitare internaționale în ceea ce privește vizibilitatea, rezultatele publicate fiind valorizate pentru dezvoltarea de politici publice în educație.

Universitatea din Suceava se numără printre cele mai performante 11 universități din România, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava