MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava regretă moartea academicianului Alexandru Surdu, căruia în 2013 i s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa al USV. Alexandru Surdu era președinte al Secției de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie a Academiei Române și director al Institutului de Filosofie și Psihologie „C. Rădulescu-Motru” al Academiei Române și a încetat din viață vineri, 11 decembrie, la vîrsta de 82 de ani. Universitatea suceveană a transmis, printr-un comunicat, că a fost sprijinită permanent de Alexandru Surdu, pe multiple planuri.

În comunicat se arată: „Menționăm aici contribuția semnificativă la crearea programului de studiu Filosofie, la toate nivelurile – licență, masterat și doctorat, şi aportul adus la creșterea calității publicațiilor științifice din domeniul filosofiei ale Departamentului de Științe Umane și Social-Politice din cadrul Facultății de Istorie și Geografie: ROPHIR – Revista română de filosofie pe internet, ROSLIR- Revista română de semiologie pe internet și ROCSIR- Revista română de studii culturale pe internet”. De asemenea, academicianul a sprijinit toate manifestările științifice organizate de departament prin Centrul de cercetare EPHES-Etică, filosofie și inginerie în societate, în colaborare cu Societatea română de filosofie, inginerie și tehnoetică. În anul 2004, Alexandru Surdu a fost distins cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava regretă moartea academicianului Alexandru Surdu, Doctor Honoris Causa al USV, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava