MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se numără printre cele 1.300 de universități de excelență pe plan mondial, conform clasamentului QS World University. Într-un comunicat al universității sucevene se subliniază: „dacă în anul 2015 instituția a fost inclusă pentru prima dată în analizele QS University, iar în ediția pentru 2021 s-a clasat pe poziția 164 în secțiunea topului dedicată universităților din Europa Emergentă și Asia Centrală, în ediția 2022, USV face saltul din clasamentul regional în cel mondial”. La nivel național, în noua ediție a topului se regăsesc 11 universități, iar USV ocupă locul 6. Trei universități românești, și anume, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea din București, au fost ierarhizate în eșalonul 1001-1200.

Celelalte figurează în eșalonul 1201-1300, după cum urmează: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea Politehnica din București și Universitatea Politehnica din Timișoara. Realizat pe regiuni, domenii de studiu și publicat începînd cu anul 2004, topul QS University Rankings are la bază următorii indicatori: prestigiul academic – 40%, reputația în rîndul angajatorilor – 10%, numărul de citări raportat la numărul de cadre didactice – 20%, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți – 20%, ponderea cadrelor didactice din străinătate – 5% și ponderea studenților străini – 5%.

La nivel mondial, cea mai bună clasare a USV, locul 369, este la ponderea studenților străini, cu un punctaj de 16,8 raportat la media globală de 9,3. Referitor la ceilalți indicatori, USV se plasează după cum urmează: prestigiul academic – eșalonul 501+, reputația în rîndul angajatorilor – eșalonul 501+, numărul de citări raportat la numărul de cadre didactice – 601+, raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenți – 601+ și ponderea cadrelor didactice din străinătate – 601+. QS University Rankings este considerat unul din primele 3 topuri universitare internaționale în ceea ce privește vizibilitatea, rezultatele publicate fiind valorizate pentru dezvoltarea de politici publice în educație.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava