Concert pascal
MOPAN Suceava

Sătulă de şirul lung de amînări în procesul cu Ministerul Educaţiei, Universitatea Suceava cere pronunţarea sentinţei şi daune de peste 4 milioane de lei. Suma reprezintă banii pe care instituţia ar fi trebuit să-i primească dacă nu ar fi fost clasificată pe o poziţie inferioară în rândul universităţilor de stat.

Miercuri, 27 februarie, are loc un nou termenul stabilit de instanţă în procesul dintre Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei, Procesul a fost amânat de patru ori, iar conducerea universităţii sucevene, la înfăţişarea din 20 februarie, şi-a exprimat dorinţa ca acest proces să se încheie pentru că „nu mai sunt motive de amânare”, după cum a precizat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV. Potrivit acestuia, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut răgaz la ultimul termen pentru a putea depune concluziile la dosar. „Nu au mai fost prezentate alte acte sau documente justificative în ceea ce priveşte criteriile în baza cărora s-a realizat clasificarea universităţilor”, a declarat rectorul Popa.

Universitatea „Ştefan cel Mare” a mai avut un proces cu Ministerul Educaţiei, imediat după ierarhizare, când a cerut în instanţă suspendarea ordinului de clasificare, însă pentru că acest ordin deja produsese efectul, a renunţat la proces.

Potrivit conducerii USV, clasificarea universităţii ca instituţie de învăţământ superior de categoria a treia, centrată doar pe educaţie, a dus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care instituţia ar fi trebuit să-l primească. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, universităţile româneşti au fost clasificate în trei categorii, şi anume universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava