MOPAN Suceava

Premiul 1 la Secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare din cadrul Galei Societății Civile a fost acordat ieri, 10 iunie, Universităților de vară pentru elevi, proiect realizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) alături de Consiliul Național al Elevilor (CNE).

Proiectul a adus în 2013 peste 750 de elevi în universități pentru a avea experiența studenției încă de pe clasa a XI-a și a dus mesajul importanței unei alegeri informate și corecte a studiilor în rândul a sute de mii de elevi și părinți, atât direct în licee, cât și prin promovarea media.

„Am primit premiul cu emoție și bucurie, în numele celor câteva sute de voluntari care l-au făcut posibil anul trecut sau îl fac posibil anul acesta. E o recunoaștere nu doar a impactului pe care proiectul îl are asupra elevilor participanți, ci și a importanței discuției despre abandonul școlar universitar, în special a celui cauzat de alegerea greșită a facultății. În acest moment, 4 din 10 studenți nu termină facultatea începută și încă 1 din 10 nu își ia diploma de licență după absolvire – o pierdere imensă de talent, timp și bani atât pentru cei aflați în această situație, cât și pentru familiile lor și pentru societate în general.” – Mihai DRAGOȘ, președinte ANOSR

„Ne bucurăm că avem posibilitatea de a fi co-parteneri în cadrul unui proiect de o asemenea anvergură. Ca reprezentanți direcți ai elevilor din România, Consiliul Elevilor conștientizează importanța unei alegeri făcute responsabil, în cunoștință de cauză și în conformitate cu înclinațiile fiecărui elev. Încurajăm toți elevii absolvenți ai clasei a XI-a să se implice în cadrul proiectului, având, astfel, posibilitatea de a compara nivelul așteptărillor cu cel al realității mediului universitar și pentru a se acomoda din timp cu exercițiul studențesc.” – Tudor GĂITAN, Secretar al Departamentului de Relații Externe CNE

Elevii interesați se pot înscrie încă la majoritatea edițiilor locale din acest an, peste 1000 de locuri fiind disponibile în toată țara! Mai multe informații despre înscrieri pot fi găsite pe pagina web a proiectului, www.universitatipentruelevi.ro. De asemenea, pe www.wedu.ro pot afla și despre concursul cu premii lansat de ANOSR și CNE.

 

Edițiile locale din programul „Universități de Vară pentru Elevi” se bazează pe conceptul proiectului „Junior Summer University” al Organizației Studenților din Universitatea Babeș Bolyai (OSUBB), proiect prin care au trecut deja, de-a lungul timpului, peste 2000 de elevi Români!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava