MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că începând de anul viitor, instituţia pe care o conduce va un nou proiect turistic, intitulat „Unseen Bucovina – Bucovina Nevăzută”. Nechifor a spus vineri că noul concept înseamnă în special promovarea turismului activ din judeţul Suceava, noul proiect fiind prezentat săptămâna aceasta în premieră la Barcelona, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu directorul Agenţiei de Turism din Catalunia, în care a prezentat oferta judeţului. „E greu să te compari cu Barcelona, oraş în care în care există foarte multe monumente UNESCO, doar cu mănăstirile din Bucovina. Sigur că acestea reprezintă un brand important pentru judeţ, dar trebuie să încercăm să găsim o nişă prin turismul activ. În cadrul discuţiilor de la Barcelona nea-m referit într-o mare măsură la acest aspect, şi am văzut că au apreciat foarte bine această idee de turism activ pentru familii tinere, cu copii, care vor să facă şi altceva în vacanţă”, a spus Cătălin Nechifor.

El a explicat că proiectul „Unseen Bucovina” înseamnă descoperirea de către turişti a traseelor din zona montană, a peşterilor, cum este cea de pe Rarău, dar şi a altor activităţi disponibile în judeţ, în special în zona Dornelor, cum ar fi river rafting, mountain biking sau northern walking. „Şi vreau să spun că pentru river rafting urmează să asigurăm şi resursa umană pentru a putea folosi cele opt bărci pe care noi deja le-am cumpărat şi sunt deja la Salvamont, complet echipate. De asemenea în acest nou concept mai e o componentă importantă. Pe lângă masivul Rarău, ne gândim şi la Giumalău, în sensul de a-l face mai accesibil. Nu este vorba despre a construi ceva pe Giumalău, ci de a folosi anumite trasee care sunt cu acces auto montan, respectiv pentru maşini echipate pentru off-road”, a precizat Cătălin Nechifor. El a spus că o altă zona care va fi inclusă în acest proiectva fi şi Broşteniul, cu cheile Zugrenilor, valea Bistriţei, dar şi toţi munţii din jur. „Un exemplu este vârful Grinţieş, de 1.758 de metri, care este accesibil în regim off-road până sus în vârf, la cruce. De acolo ai o perspectivă absolut fascinantă”, a mai arătat şeful administraţiei judeţene.

Revenind la vizita efectuată în Barcelona, Cătălin Nechifor a precizat că în urma discuţiilor cu directorul Agenţiei de Turism din Catalunia a stabilit împreună cu acesta ca la începutul anului viitor să fie organizată, la Suceava, o masă rotundă, în care să fie prezentată oferta judeţului, împreună cu agenţii de turism suceveni, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică. „În urma acestei întâlniri vrem să concepem un tur turistic ghidat personalizat, gândit pentru Spania, respectiv coasta Cataluniei. Şi pe lângă mănăstiri, vom include şi acest nou concept de promovare, care pentru externă se va numi „Unseen Bucovina”, „Bucovina Nevăzută” pentru piaţa internă, dar şi conceputul de Bucovina, mica Europă, pe care deja îl avem conturat”, a mai declarat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava