MOPAN Suceava

La 32 de ani de la aprinderea scânteii Revoluției, care aveasă deschidăporțile cătrenormalitatea dorită de poporul român, ne găsim încă într-o incertitudine majoră legatăde modulîn care conducătorii aleși doresc să poarte grija generației tinere. Ne simțim încă ignorați, umiliți și într-o continuă luptă.

Guvernul României, forul executiv al țării, nu a demonstrat de o perioadă îndelungatăcă se gândește la studenți, eliminând pe rând beneficiile acestora, beneficii care îi încurajează să rămână la studii în țara noastră, refuzând oferte ale universităților europene de rang înalt.

Un beneficiu important estereprezentat de subvențiile acordate de minister pentru căminele studențești și cantine. Aceste subvenții mențin prețurile la un nivel decent și ajută studenții cu venituri mici și medii să se cazeze în centrul lor universitar. Pânărecent, acest lucru a fost garantat.

Astăzi, Guvernul României dă semne că aceste subvenții nu vor fi majorate, în concordanță cu creșterile de preț ale gazelor naturale și ale energiei. Rezultatul este unul simplu și devastator pentru zeci de mii de studenți. Studenții, în anul 2022, vor primi cadou prețuri majorate la căminele în care sunt cazați, astfel mulți tineri din sistemul de învățământ superior de stat nu își vor mai putea permite să rămânăîn centrul lor universitar, concentrați pe studiu și pe dezvoltarea lor profesională și personală.

Uniunea Națională a Studenților din România, consideră că Guvernul României nu estecapabilsă înțeleagă modul de trai al unui student român și cere acțiuni imediate de redresare a problemei. Studenții nu vor accepta ignoranța și vorbele goale, studenții români vor rămâne, în cele din urmă, fără energie pentru a lupta cu Guvernul propriei țări, Guvern care ar trebui să fie prietenullor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava