MOPAN Suceava

Organizaţia Municipală Suceava a PDL, prin vocea preşedintelui Lucian Harşovschi, îşi exprimă dezacordul cu privire la modul în care actuala majoritate USL din Consiliul Local votează modificări de regulamente “împotriva intereselor cetăţenilor direct afectaţi”. Democrat liberalii se referă la hotărârea de Consiliu Local aprobată în şedinţa de miercuri cu privire la majorarea numărului de taxiuri din municipiul Suceava de la 357 la 400 în condiţiile în care taximetriştii suceveni se plâng că nu îşi mai pot întreţine familiile din cauza veniturilor foarte mici pe care le realizează. “Considerăm că măsura nechibzuită luată de consilierii USL este una care poate avea consecinţe grave, deoarece este posibil ca datele finale ale recensământului ce a avut loc anul trecut să arate că populaţia municipiului a scăzut sub cifra de 100.000 de locuitori, ceea ce va face ca unor taximetrişti să le fie retrase licenţele pe care le deţin în prezent pentru ca numărul de taxiuri să fie de maxim 4 la o mie de locuitori asa cum prevede legislaţia. Ne întrebăm cum vor fi aleși acei taximetrişti cărora le va fi luată probabil unica sursă de venit în anul următor. Le atragem atenţia celor din USL că numărul de taxiuri nu se stabileşte în funcţie de numărul de parlamentari, care a crescut, ci în funcţie de populaţia municipiului condamnată să suporte toate iniţiativele lipsite de responsabilitate ale celor din USL », a declarat Harşovschi, care este şi liderul grupului de consilieri PDL din deliberativul sucevean.

 

« Le atragem atenţia celor din USL că numărul de taxiuri nu se stabileşte în funcţie de numărul de parlamentari, care a crescut »
El a adăugat că mărirea numărului de taxiuri va duce la creşterea evaziunii fiscale, deoarece, pentru a putea să-şi întreţină familiile, mulţi taximetrişti vor circula fără a pune aparatul de taxat sau vor jecmăni prin diverse metode puţinii clienţi existenţi în Suceava. « Mai mult, pe străzile municipiului îşi vor face apariţia diverse rable autorizate să facă taximetrie deoarece nu va mai exista concurenţă la acordarea licenţelor », a mai spus Harşovschi. El a amenţionat că asociația Camera Națională a Taximetriștilor s-a împotrivit majorării numărului de taxiuri, « dar domnii consilieri ai USL au considerat probabil că ei se pricep mai bine la taximetrie decât reprezentanții acestei asociații care va trebui în anul 2013 să reprezinte interesele a încă 43 de noi taximetriști ».

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava